Salată destructurată cu mozzarella,roșii și pătrunjel

418

PUB

Bucătăria are jucării multe și interesante. Ție-ți trebuie doar fantezie și exercițiu. Priceperea se găsește și ea cu vremea, dacă vrei să o cauți. Cea mai recentă provocare la joacă în bucătărie a venit pentru mine de la Granarolo, sub forma unor bucăți de mozzarella cu care să fac lucruri gustoase, faine.

granarolo

granarolo

Am probat o salată de vară, cu roșii, pătrunjel și ulei de măsline, așezată altfel decât ar fi făcut mama, de exemplu. Am îndrăznit să-mi pun mintea cu structura ei, să o desfac cât se poate de mult, fără să-i pierd esența. Și pentru că esența acestei salate e bulgărele de mozzarella cu gust plin, untos, am lăsat-o așa cum a venit, albă, curată și neatinsă.

patrunjel

M-am atins doar de pătrunjel, pe care l-am mixat cu ulei de măsline extravirgin, obținând un sos aromat, proaspăt. M-am mai atins și de roșii, pe care le-am pasat cu sare, piper proaspăt zdrobit și puțin ulei de măsline.

roșii

Am strecurat apoi sosul să pierd pielițele pe drum și am tomnit salata în farfurie. O salată din două sosuri proaspete, parfumate, pline de dulceață de la roșiile din grădină, o salată în care mozzarella e elementul de echilibru iar sosul de pătrunjel e aripa ce poartă gustul fix colo unde trebuie. Pâinea neagră e potrivită în combinație, la fel cum ar fi și o felie de ciabatta, prăjită pe o parte.

salata de mozzarella

Acestea fiind spuse, îndrăznesc să-mi cer o provocare și din partea voastră. Lăsați aici un comentariu în care să născociți o combinație cu mozzarella de la Granarolo, combinație pe care, dacă-i destul de convingătoare, să o testez eu pentru voi. Mă gândesc și la un premiu de la Granarolo pentru combinația câștigătoare, adică pentru cea care-și va găsi drumul spre blogul meu.

salata granarolo

salata destructurata

Rețeta pentru 4 porții e aceasta: 4 bulgări de mozzarella Granarolo (125 g), 30 ml ulei de măsline extravirgin, 4 linguri de frunze de pătrunjel tocate, 250 g roșii coapte, sare și iper după plăcerea fiecăruia. Ce-i de făcut cu ele, se vede mai sus.

Puteți trimite răspunsuri până pe 1 Septembrie, ora 23.00.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Marginean Alina says:

    Arata bine ..ceva simplu si delicios :)

  2. amesteci niste orez cu spanac. din amestec iei cate o lingura si o dai prin faina, pui un bulgare de granarollo in mijlocul bilei, dupa care o tavalesti prin pesmet. se baga la frigider pana se incinge uleiul, si apoi se prajeste in uleiul de masline(preferabil cu totul scufundat in ulei, pana se fac aurii)

  3. Rosie, busuioc proaspat, mozzarella granarolo, bacon, pesmet, sare, piper, ulei masline.
    Se taie capacul rosiei, se scoate continutul, se captuseste cu busuioc, se pune mozzarella, sare, se acopera cu pesmet amestecat cu bacon, piper, ulei de masline. Se da la cuptor (210 grade) pentru 15-20 minute. Astfel pregatita se aseza rosia pe o farfurie langa/pe o „bulina” de pesto.

  4. Mozzarella al forno: se poate face si acasa intr-un vas de lut dar cea mai buna varianta este pe gratar:). Se pregatesc cateva pachetele din folie de aluminiu astfel: ardei rosu taiat cubulete, rosii, zuchini, o bucata de mozzarella zdrobita din mana, peste care punem cateva frunze de busuioc, sare de mare, masline kalamata si ulei de masline extravirgin din abundenta. Inchidem pachetelel si pe gratar cu ele. Aroma care va iesi cand il veti deschide nu se compara cu nimic.:) p.s: optional se pot pune cateva feliute de anchoa

  5. O pizza, ce-a mai simpla, cu sosul ei de roşii, proaspăt, cu chilly, cu busuioc, Adi, cum o faci tu. Dar pun pariu că mozzarella Granarola asta nu s-a mai topit pe o pizza de-a ta.
    Ofera-i şansa.
    Fă-o si mai cunoscută.

  6. Eu aş unge cu ulei de măsline o chiflă, aş tapeta-o cu felii subţirele de roşie, apoi aş pune bulgăraşul înăuntru şi l-aş acoperi cu franjuri fine de prosciutto. Apoi aş pune chifla la cuptor, suficient cât să se topească mozzarella şi să rezulte o combinaţie plăcută de crocant/moale.

  7. Tapas cu mozzarella, nuci si masline verzi :)

  8. Mozzarella Wrap…asa se numeste reteta mea, deoarece sunt intr-o continua diverisificare a lunch-ului la serviciu. :)

    Intai pregatesc sosul care il adaug chiar inainte de a servi wrap-ul, care consta in iaurt preferabil 3,5 % grasime, busuioc tocat, sare si cativa stropi de ulei de masline…daca nu esti la serviciu adauga cu incredere si usturoi :)…yummy.

    Se ia una bucata wrap si se presara germeni amestec sau de care gasiti, ciuperci felii facute la gratar, rosii felii, masline felii, si la final innobilati cu bucati sanatoase de mozzarella. Pofta buna!

  9. *se taie lebenita in felii subtiri de cca 1 cm, apoi se inlatura coaja cu ajutorul unui cutit subtire
    *peste cercul obtinut se pun cateva felii subtiri de mozzarella, foarte putina menta, cateva frunze de busuioc (taiate marunt), alune si nuca maruntite, cativa stropi de ulei de masline si sare
    foto aici http://www.de-azi.ro/asta-da/

    1. Adi Hădean Author says:

      sanda, m-ai inspirat. aștept până apar nucile noi și o să le combin cu mozzarela și dovlec de plăcintă ori oarece de sezon. să-mi trimiți un mail cu adresa ta la adihadean arond gmail punct com :).

  10. Andreea S says:

    Felii(transversale)aburinde de vinete grillate, acoperite de sos proaspat de rosii si busuioc verde tocat, atinse de felii delicate de mozzarella, mai apoi rulate cu grija si rumenite in cuptor.

  11. Elena Filipescu says:

    Eu am preparat destul de des aceasta reteta!
    Spanac, mozzarela, ulei de masline, sare si piper dupa gust!
    Intr-o tigaie punem 50 ml ulei de masline, adugam spanacul coongelat tocat sau proaspat dar fiert si tocat, il calim putin si adugam apa cat sa se inabuse el putin, apoi adaugam bucatele de mozzarela, lasam putin sa se topeasca, adaugam sare si putin piper, oprim focul si lasam 5 min acoperit cu capacul!
    se serveste cald , daca doriti putetiservi langa oua ochiuri!
    Pofta Buna!

  12. A II-a propunere, mozzarella, ardei rosu copt, chili, busuioc, ulei de masline.
    A III-a: vinete pe grill, mozzarella, pesto, rosie.

  13. Buna Adi!
    O combinatie pe care mie mi-ar placea sa o gatesti ar fi:mozzarella, spanac, prosciutto, nuci, usturoi si stafide.Toate aceste bunatati sa fie inchise intr-o bocceluta din aluat foietaj ,apoi date la cuptor la rumenit.
    -Asa, mai pe indelete, punem usturoiul la calit in ulei de masline sau unt, apoi vine adaugat spanacul;
    -Calim cam 10 minute pana se inmoaie,dupa care luam de pe foc si punem deoparte;
    -Separat intr-un castron punem mozzarella sfaramata si amestecata cu nucile (usor prajite),stafidele (imbatate in putin cognac si apoi scurse bine),prosciutto (taiat fideluta si prajit) ,toate condimentate dupa gust;
    -Foietajul il desfacem si il taiem in patratele mai mari;
    -In fiecare patratel de foitaj rezultat asezam spanacul si deasupra amestecul de mozzarella;
    -Inchidem bine,ungem suprafata cu un ou batut cu putin lapte ,dupa care asezam boccelutele intr-o tava si dam la cuptor pana devin aurii si branza se topeste.
    Rezultat final…o nebunie plina de aroma,gust si aspect!
    Daca te-am convins,sa ai spor!
    Numa’ bine!!!!

  14. Adi Hădean Author says:

    Vă mulțumesc pentru idei și participare, dragilor. Salată cu mozzarela și nuci noi, despielițate, urmează să fac în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close