Carne de vită, puțină carne de porc (e nevoie de grăsime, n-are rost să ne prefacem că nu), un grătar bun și niște brânză care se topește repede și frumos, cam ăsta-i necesarul obligatoriu pentru un cheeseburger. Restu-s adaosuri necesare dar înlocuibile în funcție de plăcerile fiecăruia. Să vă arăt dară varianta mea:
Un kilogram e carne tocată (80%vită, 20% porc), sare, pătrunjel mărunțit, cimbru proaspăt, două cepe măricele și un cățel de usturoi mare cât un pui de urs.
Piper după gustul omului. O linguriță, după al meu.
Un linguroi (4 linguri, adică 80 de grame) de pesmet, să lege compoziția.
200 de mililitri de bulion.
Ceapa și usturoiul tocate nu foarte mărunt. Frământată bine compoziția, măcar 8 minute.
Poți obține 10-12 chiftele, în funcție de cât le vrei de mari. Dacă ai mai mult de 12, sunt pre mici, dacă ai mai puțin de 10, sunt prea mari. Dacă le lași la rece un ceas de vreme, le place, se leagă bine.
Le frigi pe grătarul încins, trei minute pe fiecare parte. Poate patru. Le lași apoi două minute să se hodinească.
Tai pita. Poți să o prăjești.
Pune felii de brânză peste chiftele cât sunt calde, să se topească ușor.
De aici încolo e jucărie. Pui salată de varză, ardei copți, ceapă marinată, castraveți murați, sos de muștar, orice-ți poftește limba.
Roșiile proaspete și din grădină sunt un adaos bun de tot.
Ce zici? Ce spuneți?
Atât pentru azi.
Să fiți sănătoși.
Excelent :)
Mi-a lasat gura apa, sigur o sa incerc si eu :)
Delicios!!
Apropo de ce si cum punem pe paine, tie care-ti pare interesant de mai jos? Si cum ar arata un proiect similar pe regiuni/judete de la noi?:)
http://www.statelysandwiches.com/
un proiect similar la noi ar arăta cam la fel pe fiecare tablă:))
Sad but true :)
Macarea preferata a lui fi-miu. „Mami cand imi faci hamburgeri?” Nu stie gustul de fast-food de cumparat. Pacat ca nu pot face si crenvusti!
buna ! poti face carnati din piept de pui…de 1000 de ori mai buni decat cremwurstii..
Zic ca…Yammmmi! Tks! Bun de tot!
Merci!
Pup cu drag!
Arata bestial! La Craiova se pune si putina bere in compozitie! :))
:( nu pot spune decat sa imi ploua in gura mai ales la cat sunt de flamanda. In rest chiar ma gadeam ce sa pregatesc pentru un gril organizat vineri pentru ca ma saturasem de carne la gratar sub toate formele ei. asa ca poti fi sigur ca invitati mei o sa innebuneasca pentru ca pe langa cheesburgari o sa fac si niste aripioare tip kfc la care ma gandisem deja :D Multe multumiri pentru toate retetele postate.
Salut. Poti sa ne sugerezi si o anumite parte a vitei care se preteaza la tocatura? Pulpa de manzat e buna sau e mai bine sa iei carne de vita gata tocata?
Ms.
mai bine să o toci tu. pulpă, spată, ceafă/gât fără os.
totul e grozav, dar piinea aia grozava de care este si unde se gaseste?