Cheeseburger

507

Carne de vită, puțină carne de porc (e nevoie de grăsime, n-are rost să ne prefacem că nu), un grătar bun și niște brânză care se topește repede și frumos, cam ăsta-i necesarul obligatoriu pentru un cheeseburger. Restu-s adaosuri necesare dar înlocuibile în funcție de plăcerile fiecăruia. Să vă arăt dară varianta mea:

Un kilogram e carne tocată (80%vită, 20% porc), sare, pătrunjel mărunțit, cimbru proaspăt, două cepe măricele și un cățel de usturoi mare cât un pui de urs.

carne tocată

Piper după gustul omului. O linguriță, după al meu.

piper

Un linguroi (4 linguri, adică 80 de grame) de pesmet, să lege compoziția.

pesmet

200 de mililitri de bulion.

bulion

 Ceapa și usturoiul tocate nu foarte mărunt. Frământată bine compoziția, măcar 8 minute.

ceapă

 Poți obține 10-12 chiftele, în funcție de cât le vrei de mari. Dacă ai mai mult de 12, sunt pre mici, dacă ai mai puțin de 10, sunt prea mari. Dacă le lași la rece un ceas de vreme, le place, se leagă bine.

chiftele

 Le frigi pe grătarul încins, trei minute pe fiecare parte. Poate patru. Le lași apoi două minute să se hodinească.

burgeri

Tai pita. Poți să o prăjești.

pită

Pune felii de brânză peste chiftele cât sunt calde, să se topească ușor.

brânză pe chiftele

 De aici încolo e jucărie. Pui salată de varză, ardei copți, ceapă marinată, castraveți murați, sos de muștar, orice-ți poftește limba.

cheeseburger

Roșiile proaspete și din grădină sunt un adaos bun de tot.

cheeseburger

Ce zici? Ce spuneți?

cheeseburger

Atât pentru azi.

cheeseburger

Să fiți sănătoși.

cheeseburger

Join the Conversation

  1. Excelent :)

    1. Mi-a lasat gura apa, sigur o sa incerc si eu :)

  2. Apropo de ce si cum punem pe paine, tie care-ti pare interesant de mai jos? Si cum ar arata un proiect similar pe regiuni/judete de la noi?:)

    http://www.statelysandwiches.com/

    1. Adi Hădean Author says:

      un proiect similar la noi ar arăta cam la fel pe fiecare tablă:))

    2. Sad but true :)

  3. Macarea preferata a lui fi-miu. „Mami cand imi faci hamburgeri?” Nu stie gustul de fast-food de cumparat. Pacat ca nu pot face si crenvusti!

    1. buna ! poti face carnati din piept de pui…de 1000 de ori mai buni decat cremwurstii..

  4. Zic ca…Yammmmi! Tks! Bun de tot!
    Merci!
    Pup cu drag!

  5. Arata bestial! La Craiova se pune si putina bere in compozitie! :))

  6. bianet04@yahoo.com says:

    :( nu pot spune decat sa imi ploua in gura mai ales la cat sunt de flamanda. In rest chiar ma gadeam ce sa pregatesc pentru un gril organizat vineri pentru ca ma saturasem de carne la gratar sub toate formele ei. asa ca poti fi sigur ca invitati mei o sa innebuneasca pentru ca pe langa cheesburgari o sa fac si niste aripioare tip kfc la care ma gandisem deja :D Multe multumiri pentru toate retetele postate.

  7. Salut. Poti sa ne sugerezi si o anumite parte a vitei care se preteaza la tocatura? Pulpa de manzat e buna sau e mai bine sa iei carne de vita gata tocata?

    Ms.

    1. Adi Hădean Author says:

      mai bine să o toci tu. pulpă, spată, ceafă/gât fără os.

  8. totul e grozav, dar piinea aia grozava de care este si unde se gaseste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close