Înghețata aceasta a fost o surpriză plăcută. Nu mă omor după înghețatele de fructe (un sorbet bun însă nu m-a încurcat niciodată), prefer ciocolata, vanilia, fisticul. Am făcut înghețata pornind de la aceeași bază galbenă – dacă dai click aici ajungi la rețeta bazei, nu voi scrie în fiecare postare aceeași rețetă, sper că înțelegeți motivele.
Am folosit 300 de grame de vișine congelate (mă rog, decongelate între timp). Puteți folosi vișine proaspete, aceeași cantitate, cireșe, cireșe amare. Dacă le găsiți proaspete.
La această cantitate am folosit trei amaretti, suficienți pentu a aroma piureul de fructe pe care l-am obținut din vișine, cu ajutorul blenderului. Trei amaretti înseamnă 18-20 de grame. După ce am transformat vișinele în piure, am folosit același blender pentru a omogeniza piureul și baza. La 300 de grame de piure de fructe am folosit un kilogram de bază galbenă. Sigur că nu-i nevoie să folosiți aceleași cantități, proporția însă e bună. Dacă vreți gust și culoare mai intense, folosiți aceeași cantitate de piure și o cantitate mai mică de bază. Trebuie să țineți cont de faptul că dacă reduceți procentul de bază din amestecul final (piure+bază) la mai puțin de 50% (adică dacă puneți, de exemplu, 300 de grame de piure și 200 de grame de bază), pierdeți echilibrul dintre zahăr, solide și lichide și rezultatul va fi în consecință.
Am turnat amestecul în cuva mașinii de făcut înghețată, care-i fix acest model. După 30 de minute aveam înghețata.
Dacă folosiți fructe congelate pentru decor, lăsați-le mai întâi să se decongeleze, nu-i o bucurie să le mănânci cât sunt bocnă.
te felicit pt deosebitele retete sanatoase si de bun gust! imi oferi idei grozave despre felul de a gati,iar rezultalut este pe masura! indraznesc sa-ti pun o intrebare….si iti multumesc anticipat….imi plac branzeturile la nebunie si am luat camembert,,,,,cumilpot prepara pt un rezultat corect si bun! multumesc inca o data…….
Salut, imi place cum arata inghetata asta dar pentru consumatorii de rand, o masina de 400e este o investitie foarte proasta [ cred eu ]. Inghetata iese la fel de bine si cu o masina de inghetata mai ieftina?
numai prin incercare iti dai seama,adica iei una ieftina si una de-asta.care nu-ti place o returnezi,cred ca se poate in ro
Super inghetata! Acu vreau si eu masina de facut inghetata :))
Totul arata exceptional…dar nu e deja cam prea multa reclama la acea masina de inghetata? Poate odata la saptamana ar fi suficient… ?
la televizor, în ziare, pe stradă, nu-i prea multă reclamă? nu aud pe nimeni plângându-se. blogul meu e un serviciu gratuit pentru utilizatori dar care are nevoie de publicitate pentru a supraviețui. reclama din texte nu e deranjantă, dacă vrei să apeși pe link e ok, dacă nu, nu.
Pt. Stefan ” Săptămâna asta o să primiți de la mine mai multe rețete de gelato, într-o serie sponsorizată de Nemox.” scrie clar la inceputul seriei de retete despre inghetata , deci daca vrei sa citesti …citesti , daca nu .. nu
dupa parerea me , nu nu e prea mult . vrei sa citesti retetele de inghetata … in octombrie ? eu vreu sa le citesc acum , sa am timp sa le experimentez caci am un alt tip de masina de inghetata ( mai ieftina ) si sa vad cum functioneaza .Desigur inghetata se poate manca tot timpul anului dar parca e mai buna vara
poate ar trebui sa faci o comparatie intre masini de inghetata care se racesc in congelator si cele cu compresor propriu,diferentele de putere intre ele si blablabla,poate atunci oamenii ar intelege mai bine diferentele de pret
nu-i treaba mea să fac asta:).
Ce inseamna baza galbena???
Eu am incercat varianta ieftina, sa zic, a unei masini de inghetata. dupa prima folosinta am returnat-o :)
Investitia de 400 de euro o amortizezi intr-o vara. si merita masina asta toti banii, crede-ma.
Iar retetele lui Adrian sunt absolut geniale.
Buna!
Super faine retetele tale de inghetata. Am o intrebare totusi, daca nu avem masina de inghetata, dupa blendare o punem direct la congelator si o lasam pana se congeleaza sau trebuie mixata suplimentara si scoasa din timip in timp din congelator si mixata ca sa nu aiba aschii de gheata? Multumesc frumos!
reteta minunata…..modul de prezentare nemaipomenit. de unde se pot achizitiona asemenea cupe cu desene apetisante?
Ma intreb daca risc un esec daca inlocuiesc cei 3 amaretti cu cativa stropi de esenta migdale.
n-ar trebui. nu recomand esențele obținute sintetic, dar dacă asta aveți la îndemână, asta folosiți. atenție, totuși, la dozaj. s-ar putea ca o picătură să fie suficient.