E plin de mazăre-n piețe. Presupun că acum e vremea ei, altfel nu-mi explic abundența:). E și vremea în care mă despart de ciupercile uscate de prin bucătărie, în fond, apar cele proaspete. Mă refer la ciupercile de pădure, desigur. Rețeta de azi e simplă și are și mazăre, și ciuperci de pădure. Iată:
Înainte de orice, pregătesc baza: ceapă verde, usturoi (încă) tânăr, ardei gras.
Opăresc pentru 2 minute o jumătate de kilogram de mazăre. O scot apoi din apa fierbinte și o pun în apă rece. Încerc în felul acesta să conserv cât mai mult din culoarea boabelor.
Pun legumele tocate la înmuiat, pe foc mic, cu puțin ulei de măsline.
Spăl bine cu apă rece orezul, sălbatic în cazul ăsta.
Pun orezul și mazărea peste legumele deja înmuiate bine. Adaug sare (un vârf de linguriță), amestec bine și acopăr orezul cu apă (să treacă doar cu 2-3 mm peste orez). Pun capacul pe oală, dau focul mic și aștept.
Orezul meu e fiert al dente, e momentul să adaug mirodeniile indiene pe care le-am pregătit pentru mâncarea mea de azi (garam masala, tikka masala).
Pun și ciupercile uscate în oală și mai adaug puțină apă. Pun din nou capacul. După trei minute controlez orezul. Dacă e suficient de fiert pentru gustul meu, sting focul. Las capacul la locul lui, măcar cinci minute după ce am stins focul.
Decorez cu cu ceapă verde și inimi de roșie. Atât. Să fiți sănătoși.
Presupun ca mai mult de 30 de minute nu au fiert impreuna orezu si mazarea, cu tot cu partea de final. Cum e mazarea la final? Crocanta? Moale?
18-20 de minute. mazărea, între ele.
Cat orez a intrat in reteta asta?
chiar acum am gatit mazare noua (scoasa din pastai) cu pui, la cuptor. nu am inmuiat-o pe plita si a trebuit sa o coc peste o ora pt. ca ramanea tare
Super pentru postul meu.Ai idee de unde pot sa iau cele doua condimente?
Adi,as vrea sa incep sa gatesc sanatos,spune-mi te rog carnea de porc si pui din comert,ar trebui sa o inlocuiesc?daca da,cu ce?