Crema pasticcera, crema de patiserie cum ar veni, crema de vanilie, cu alte cuvinte, e ușor de făcut. Am pus o rețetă aici. În postarea de după link găsiți și o rețetă de pandișpan. Dacă nu vă mulțumește, mai găsiți și altele, tot pe adihadean.ro (secțiunea Dulciuri). Dacă nu vreți să vă complicați prea tare existența, ori poate vreți să construiți un desert diferit pentru o zi de week-end, puteți încerca această combinație:
La 1oo de grame de cremă de vanilie adăugați 1oo de grame de mascarpone. Amestecați ușor cu o spatulă, să se omogenizee bine. Obțineți o cremă bogată, mai puțin dulce decât crema de patiserie, aromată subtil, perfectă pentru umplut torturi, foarte bună chiar și pentru ornat, dacă o lăsați o vreme la rece.
Lăsâd torturile la o parte, desertul despre care vă vorbesc acum poate fi așa: luați 50-60 de grame de pandișpan tăiat în discuri groase de o jumătate de centimetru (2-3 discuri/porție). Luați 150 de grame de fructe de pădure congelate, puneți-le într-o cratiță, e foc mic. După primul clocot, treceți-le prin sită. Dacă sosul obținut e prea gros, lungiți-l cu sirop de rodie sau de zmeură. Puteți să-l îndulciți, dar nu prea mult. Stropiți discurile de pandișpan cu sirop, cu atenție, să nu scăpați prea mult.
Construiți desertul într-o cupă sau un pahar încăpător (se poate și într-o farfurie adâncă, dar e mai greu de păstrat la rece). Puneți o lingură de cremă pe fundul cupei, așezați un disc de pandișpan peste ea, o altă lingură de cremă, un alt disc de pandișpan deasupra. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Puneți desertul în frigider pentru 2 ore. E nevoie de acest timp la rece pentru ca pandișpanul să se înmoaie suficient. Înainte de servire, stropiți desertul cu sosul cu care ați însiropat pandișpanul. Decorați cu frunze mici de busuioc. Mie mi-a plăcut. Să fiți sănătoși.
Arată bestial! Ce bine era dacă puteam să teleportez desertul din fotografie exact pe tastatură, înainte de a încerca rețeta :)