Ud, rece, acru, rece din nou, foarte rece. Cam asta vrem cu toţii pe căldura „tropicitoare” (de pe la ştiri luat cuvântul) de ne încearcă în ultimele zile. Sigur, specialiştii spun că-i bine să bem ceai cald şi să ne ferim de băuturile foarte reci. Or fi având ei dreptate dar eu unul lucrez între focuri şi cuptoare într-o pivniţă, ceaiul cald nu face faţă la cele 48-50 de grade Celsius dintr-o zi plină. Am trecut pe limonadă şi diverse variaţiuni pe această temă. Iată:
Am pus apă într-o carafă. Am adăugat trei-patru linguri de miere. Am amestecat până s-a dizolvat mierea.
Am rupt câteva frunze de mentă creaţă şi le-am aruncat în carafă. Am amestecat puţin pentru ca menta să-şi elibereze uleiurile volatile în apă.
Am stors în apă trei limete, am tăiat o limetă în sferturi şi am pus-o şi pe ea în apăa devenită între timp limonadă.
Mi-au mai rămas de pus doar cuburile de gheaţă. Ceea ce am şi făcut.
Carafa a transpirat, eu m-am răcorit.
Gheaţă să fie, vara poate să înceapă. Oops! A început deja.
Îmi plac limetele. Poate prea mult:-).
Urmând aceiaşi paşi dar incluzând în reţetă câteva lămâi şi două portocale, am obţinut un „punch” rece din citrice, foarte aromat.
O încântare, pe cuvânt!
Sa-ti fie de bine cand ai sa o bei ,daca vrei si mai sti si alte moduri de face si altfel de limonade m-as bucura foarte mult daca ai prezenta.
musai ca trebuie facuta pe caldura asta
wow, cum arată fotografiile ultime, zici că-s fructe exotice în aspic!:))
Ilink, toate la vremea lor :-)
marius, trebuie, şi dacă-i musai, cu plăcere
Innu, acelea îmi plac cel mai mult:-)
Poti face limonada din orice fructe – :)) daca i se mai poate spune limonada, dar nu stau acum sa caut alte cuvinte.
Adica eu am avut niste ananas crud, dulce si zemos. Am luat citeva bucatele si le-am amestecat cu miere, cu niste bucatele de portocala (unele cu coaja, altele fara) si – pentru ca iarasi imi place mult – boabe de anason. Din pricina mierii, toate fructele si-au lasat suc, dar nu le-am amestecat asa incit sa-si piarda forma si consistenta. Apoi am turnat apa rece si am pus niste frunze de menta de pe balcon. De seara pina dimineata anasonul si-a lasat aroma in apa. A iesit minunata, dar n-am stiut ce nume sa-i dau.
Eu tot nu inteleg de unde sa cumpar frunze de menta.Uscata am.
din piețe
Arata super, si noi facem des vara, doar ca nu am folosit miere ci zahar. Poti sa pui limonada si in pungi de cuburi de gheata si sa pui dupa aia gheata-limonada in pahar de apa.
Haha, nu stiam ca se cheama limete:) Eu le spunbeam lamai verzi sau limes in Engleza. Imi place cum suna! O sa incerc limonada maine!! <3 frunzele de menta, motiv pt care bautura mea preferata (alcolica) este mojito :)
Vad ca mai e cineva la fel de debusolat ca si mine in privinta achizitionarii frunzelor de menta. Vara trecuta am obosit intreband in piete si toti se uitau la mine de parca le ceream canabis nu o amarata de menta. Asa ca daca ai idee de la prietenii tai de astfel de locuri magice cu menta, te rog sa ne spui si noua, ca m-am saturat de raspunsurile negative din sectorul 4 al capitalei.
yamy
Pentru cei ce cauta savoarea mentei si nu o gasesc in piete, procedati ca mine: plantati-o in balcon! Eu o cumparam in Bucuresti din piata Moghioros de la o bunica, dar cum acum stau in Egipt si bunica nu mai e, am cultivat-o in balcon, alaturi de maghiran, leustean, marar, patrunjel, rozmarin; toate in acelasi ghiveci.
Eu am facut urmatoarea combinatie: o oala mare de compot cu cele mai ueftine mere din piata, ultimele ramase de anul trecut, in care am stors cateva lamai. Racit si pus in sticle la frigider.