Prăjitură cu vișine

369

Am făcut prăjitura asta dus cumva de val. Am improvizat pe tema „brânză+vișine=love” și se pare că am procedat corect. Prăjitura a avut succes.

Am folosit o cană și jumătate de făină, un pachet de unt (200 de grame), trei linguri de iaurt, două gălbenușuri, o pișcătură de sare și două linguri de zahăr.  Asta doar pentru aluat.

Am uns o tavă cu unt și am întins aluatul pe care l-am frământat cinci-șase minute (a ieșit foarte moale, da’ nu-i bai, s-a întins ușor în tavă). Am pus tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius și am copt aluatul un sfert de oră.

Am amestecat 600 de grame de brânză de vaci (slabă) cu trei linguri de zahăr, coaja unei lămâi, două plicuri de zahăr vanilat (Bourbon), două gălbenușuri.

Din toată povestea asta m-am ales cu patru albușuri. Le-am bătut spumă, cu o lingură de zahăr. Le-am amestecat cu brânza.

Am scos aluatul din cuptor (care devenise blat între timp), am presărat peste el vișine din compot, fără sâmburi și am acoperit vișinele cu crema de brânză. Am redus temepratura la 165-170 de grade Celsius și am copt prăjitura 20 de minute.

Mi-a plăcut ce a ieșit dar la următoarea voi pune o lingură în plus de iaurt și mai puțin unt. Cred că v-ați lămurit că-i destul de ieftină și că se face ușor. Dacă aveți întrebări, sunt pe aici:). Să fiți sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close