Chiulota e o parte din pulpa din spate a mielului/berbecuțului. E o bucată destul de fragedă care poate fi gătită simplu, fără multe complicații (o puteți găsi aici). Poate fi marinată sau nu, poate fi condimentată doar cu sare și piper sau cu mirodenii arăbești ori indiene și, foarte important, nu are nevoie de mai mult de un sfert de oră pentru a fi gata de mâncat. De exemplu:
Avem carnea. O prăfuim cu sare, o dezmierdăm cu cimbru ori cimbrișor, o masăm cu puținulei de măsline. Îi dăm pace până a doua zi, pentru o aromă puternică sau o gătim imediat, fără riscul de a anula aroma cimbrului. Cum?
O frigem în tigaia bine încinsă, două minute și jumătate pe fiecare parte. În timpul frigerii nu-i greșit să mai punem două-trei rămurele de cimbru în tigaie. Poate și un cub mic de unt, vine la pachet cu multă savoare. Între timp încingem bine (200-210 grade Celsius) cuptorul. Punem carnea la cuptor pentru 10 minute.
Garnitura poate fi niște spanac tânăr, tras la tigaie cu usturoi și puțină zeamă de lămâie.
O salată din roșii cherry și avocado poate completa frumos un prânz de felul acesta.Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.
OOOOO arata foarte foarte bine. In weekend cred ca incropesc si eu 2 portii!
Apetisant și foarte ușor de făcut, se reține ! :)
Mulțumiri !
Imi mai e si foame:( dupa ce-am vazut,mi sa facut si mai rau