Salutare!
De fiecare dată când merg într-un supermarket, merg glonţ la raionul de fructe! Văd acolo foarte multe fructe cu potenţial care de cele mai multe ori sunt evitate pe motiv că sunt pe cale să se strice, astfel nemaiprezentând nici un interes pentru consumatori. În felul acesta, la finalul zilei din păcate, ele iau calea gunoiului şi astfel se risipeşte o ocazie foarte mare de a le valorifica.
Băutura ce o să vi-o prezint mai jos, a luat naştere din dorinţa mea de a oferi o a 2-a şansă unor fructe care astăzi stau mândre într-o marinată de succes ce face furori pe oriunde se perindă. :)
Second Chance
Pahar: sling, plin cu gheaţă “crushed” (zdrobită)
Decor: coşuleţ de gheaţă, mix de fructe şi mentă proaspătă
Metodă: muddling (presare)
Ingrediente:
4 cireşe proaspete (fără sâmburi)
40 ml vodka
20 ml marinată de fructe*
10 ml sirop de scorţişoară**
20 ml suc proaspăt de lămâie
60 ml suc de cireşe
* Pentru a face marinata aveţi nevoie de:
– 10 cireşe (fără sâmburi)
– 4 căpşuni mari
– 1 ciorchine de coacăze roşii
– 1 lingură de zahăr alb
– 100 ml lichior din coji de portocale
Puneţi fructele şi zahărul într-un bol şi lăsaţi-le pentru câteva ore până ce zahărul se topeşte complet. După aceea, turnaţi lichiorul peste fructe, amestecaţi bine şi turnaţi tot conţinutul într-un borcan, agitându-l din când în când. Durează undeva între 12-24 de ore până ce mariajul aromelor este complet, dar merită fiecare minut aşteptat!
** Pentru a face siropul de scorţişoară aveţi nevoie de:
– 4 beţe de scorţişoară (recomand evitarea prafului de scorţişoară)
– 100 gr. zahăr
– 100 gr. apă
Puneţi toate ingredientele într-o tigaie pe foc mediu (nu trebuie fiert) şi amestecaţi până ce toată compoziţia este omogenă. După ce s-a răcit, strecuraţi siropul printr-o sită, într-o sticlă şi ţineţi-o la frigider.
Hint: De fiecare dată când îmi fac un sirop ce are nevoie de părţi egale de apă şi elementul aromatizant, cântăresc ambele părţi şi doar atunci când sunt egale le folosesc.
Mod de preparare:
Se scot sâmburii de la cireşe, se adaugă în pahar alături de marinata de fructe, sucul de lămâie şi siropul de scorţişoară. Se presează bine cireşele până ce este extras sucul din ele şi se adaugă vodka. După aceea continuăm cu gheaţa, amestecăm bine conţinutul din interior şi completăm cu sucul de cireşe. Adăugăm decorul şi suntem gata de servit!
Hint: Pentru a putea face decorul, vă las mai jos o imagine ajutătoare! Gheaţa “crushed” eu o fac mereu cu ajutorul unui săculeţ şi a unui ciocan de lemn. Bag gheaţa cuburi în saculeţ şi lovesc cu ciocanul până ce ajunge la consistenţa dorită.
Spor la (de)gustat,
Text: Mihai Fetcu
Foto: Aura Petrașcu
Inedit, iar prezentarea e deosebita.
Felicitări.
Mulţumesc tare mult Cristina! Spor la degustat! :)
Mulțumim tare mult, a vând în vedere zilele toride ale lui Cuptor, când îl vom savura şi ne vom gândi cu tot dragul la dumneavoastră. Toate cele bune !
Hehe! Exact la asta m-am gândit şi eu când am conceput reţeta! Mulţumesc frumos!
Reiterez ce am afirmat la prima Dvs postare pe blogul AH.
Geniala ideea de a colabora cu Dvs – educatie pe segmentul acesta (bauturi), rar sau deloc.
Ma bucur sincer de acest refresh al ideii de blog culinar, si recunosc ca astept sa citesc noi episoade, mai des.
Pierdusem din vedere articolul „Pasqual”… :(
Bună Monica şi bine ai revenit! Mă bucur că îţi plac episoadele! Vom reveni cu un nou episod, cât de repede vom putea! Toate cele bune! :)
Cosuletul de gheata arata exceptional. Imi trebuie si mie un storcator… de gheata. E putin cam complicata pentru o nerabdatoare dar cred ca merita efortul.
Bună Petruţa! Storcătorul îl poţi găsi într-un magazine din acela universal. Preţul este undeva pe la 10 lei, dar odată cumpărat, îţi poţi stoarce lămâi pentru o limonadă răcoroasă în fiecare zi! De coşuleţe de gheaţă, nici nu mai zic :) Spor!
Geniala chestia cu cosuletul de gheata!!! Se aplica, negresit! Sanatate si spor in toate!
Bună Paula! Mulţumesc de urări! Mă bucur că îţi place coşuleţul! Spor la treabă! :)