Biscuiţi cu ouă jumări şi somon afumat

456

Probabil cel mai des preparat mic-dejun în bucătăria mea constă în ouăle jumări cu somon afumat, de aceea l-am și ales pentru săptămâna aceasta. Ouăle devin pufoase și cremoase, ca un nor daca aș fi gustat vreodată unul. Se cere puțin efort și mușchi pentru amestecarea continuă, dar exact acesta este pasul esențial pentru ouă cremoase. Dacă nu sunt amestecate constant, vor deveni omletă și rezultatul nu mai este același.

Poate pare dificil la prima încercare, dar biscuiții sunt foarte ușor de realizat și pot fi serviți și cu dulceața preferată. Doar să vă amintiți să excludeți rozmarinul.

Biscuiti-cu-somon-si-oua jumariBiscuiți : 150 gr făină (cernută), 1 linguriță praf de copt, un vârf de cuțit sare, 50 gr. unt rece, 1 lingură rozmarin tocat mărunt, 75 ml lapte rece, 1 ou

25 gr unt, 4 ouă, 2 linguri smântână dulce sau smântână pentru gătit (30% grăsimi), 2 fire ceapă verde (tocate mărunt), sare, piper, 50 g file de somon afumat

Biscuiti-cu-somon-si-oua jumari-2

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea, după care se taie untul cuburi și se tasează cu furculița sau cu degetele până se obține o textură nisipoasă.

Biscuiti-cu-somon-si-oua-4

Biscuiti-cu-somon-si-oua

Se adaugă rozmarinul și se amestecă. Pentru final, se încorporează laptele și se formează o bilă.

Biscuiti-cu-somon-si-oua

Se întinde coca cam 2 –  3 cm grosime, pe o suprafață pudrată cu făină.

Biscuiti-cu-somon-si-oua

Se formează biscuiții cu un pahar sau formă specială pentru biscuiți. Se repetă până se folosește toată coca. Mie mi-au rezultat 5. Se ung biscuiții cu ou bătut. Restul de ou se adaugă la ouăle jumări.  Se dau biscuiții la cuptor aproximativ 15 minute sau până capătă o culoare aurie.

Biscuiti-cu-somon-si-oua

În timp ce biscuiții cresc în cuptor, se pregătesc ouăle, cu ceapa deja tocată și smântână la îndemână. Într-o crăticioară sau tuci (nu tigaie), se adaugă untul și ouăle întregi, la foc mediu și se amestecă continuu și riguros până începe să se închege. Din când în când se înlătură de pe foc timp de câteva secunde.

Când începe să se îngroașe, se adaugă smântâna, se amestecă bine și se adaugă ceapa. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.

Se servesc biscuiții calzi cu ouăle jumări și somon afumat.

Biscuiti-cu-somon-si-oua jumari

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Interesante retete. Biscuitii par gustosi. Noroc ca ai pus poze ca puneam somonul in omleta.

  2. Splendid! Ma voi bucura de reteta ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close