De la origini – supă de porumb

1.9K

Ce bine că am crescut la țară! M-am jucat prin magazii, prin grădină, prin hambar, ca orice copil fără tabletă și internet. Părinții mei cultivă în fiecare an porumb, și îmi amintesc vivid de mustrările pe care le primeam pentru că încercam să chiulesc de la muncile pe care le necesită, după ce tata îl aducea în curte. Parcă aud și acum: „Dar de mâncare îi bun!”. Ce e drept, îmi pace mult porumbul, făceam foarte des popcorn la ceaun, porumb fiert, copt și mămăliga era la ordinea zilei.

Săptămâna aceasta am abordat ușor diferit gustul copilăriei și am făcut o supă de porumb, cremoasă și aromată, îmbogățită cu brânză cheddar și niște bacon.

supa porumb (2)

Am topit un cub de unt gras într-o cratiță, peste care am pus câteva fâșii de bacon.

etape supa porumb (1)

După ce s-a încrețit puțin, l-am scos din unt și l-am dat deoparte. În cratiță am pus o ceapă tocată mărunt, peste care am presărat piper, cimbru uscat și sare.

etape supa porumb (2)

După ce a devenit lucioasă, peste ceapă am adăugat un cartof tăiat cuburi mici, și am lăsat să se gătească 2 minute.

etape supa porumb (3)

Din păcate, a trecut vremea porumbului proaspăt, așa că am luat o conservă de porumb dulce din supermarket și l-am scurs într-un pahar. Apoi am pus sucul în care a stat porumbul în cratița de pe foc. Am mai completat cu puțină apă și am lăsat să se fiarbă pe foc mediu până ce cartofii s-au pătruns.

etape supa porumb (4)

După ce au fiert, am adăugat câteva linguri de boabe de porumb și am mai lăsat să se gătească încă 3-5 minute.

etape supa porumb (5)

Am oprit focul, am lăsat câteva minute să se răcească, apoi am transferat mâncarea într-un bol încăpător. Folosind blender-ul vertical, am făcut o cremă consistentă pe care am readus-o pe foc mic și am adăugat 3 linguri de cheddar ras.

etape supa porumb (6)

Am amestecat bine și am mai ținut cratița pe foc până s-a topit complet brânza.

La sfârșit am adăugat fâșiile de bacon în bol. Este o supă foarte consistentă și delicioasă, care se consumă imediat. Face crustă destul de repede.

supa porumb (4)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

 

*O parte din vasele folosite de Aura Crăciun fac parte din gama Casual Cook,
disponibile în Auchan și pe eMAG.

 

alist

Join the Conversation

  1. Pt o nestiutoare e greu sa-ti dai seama de cantitati.
    Cate portii ies?
    Cata apa se adauga?
    Si inca ceva daca e porumb crud cum se procedeaza?cata apa de la fiert se pune.
    Merci

  2. înțeleg ca e blog si ca ne plac poveștile dar ar fi foarte mult apreciat niște cantități.

    Prefer sa gatesc dupa Jamie Oliver pt că gândește mai sănătos si are cantități dar cand o rețetă de aici imi face cu ochiu evident, nu are cantități? WTF care e ideea in general atunci? Să-ți știm povestea?Come on ….!

  3. Celor care comenteaza felul in care imbinati explicatiile retetelor, le spun ca dv. sunteti omul ,care imbinand povestile adevarate cu retetele le faceti frumoase,le faceti parca,mult mai placute.Acest talent nu il au multi ! Aceste lucruri le-am vazut inca la cativa Chefi stiu sa faca minunate si pe alte bloguri ;cum ar fi PAPRIKA.Este o placere sa ii vedem .Este perfect tot ceea ce faceti.Iar in reteta de mai sus se vad clar cantitatile!

    1. Scrie clar cantitatea. Unii nu știu sa citească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close