Toamna e sezonul în care se mai numără și firele de sparanghel frumos așezate pentru a se prezenta la farfurii curate. Am să vă arăt cum puteți să gătiți sparanghel în sos de maioneză simplu, ușor și gustos.
Așa cum este bine să speli orice legumă înainte de gătit, faceți întocmai și în cazul sparanghelului. Apoi, cu un vârf de cuțitaș, tăiați bine firele de sparanghel la o lungime potrivită. Totul ca la final să rămână faine și strălucitoare. Ulterior, se pun într-o crăticioară cu apă clocotită și sare. După ce trece cam un minut și jumătate, se pun direct într-un vas cu apă cu gheață. Scopul operațiunii este să păstreze firele de sparanghel verzi pe tot parcursul gătirii.
Sparanghel în sos de maioneză – definiția unui preparat curat
După ce blanșați frumos sparanghelul, vă sfătuiesc să pregătiți un sos numai bun pe bază de maioneză. Eu am folosit de data asta maioneză de la Heinz pentru că este Seriously Good. E cremoasă și are ingrediente de cea mai bună calitate. Mie-mi place pentru că ouăle pe care le conține în compoziție sunt provenite de la găini crescute la sol și ingredientele sunt atent selecționate pentru gust deosebit.
Am adăugat în sos câteva fire de pătrunjel și busuioc tocate foarte mărunt și niște ceapă roșie. Apoi, am luat firele de sparanghel, le-am adăugat într-o tigăiță cu puțin unt. Când sfârâie bine untul, storc zeama dintr-un sfert de lămâie și amestec un pic. La final, am pus sparanghelul pe farfurie, iar lângă el, fain, frumos, două rondele de ceapă și sosul cu maioneză. Dacă voi vreți să înnobilați preparatul cumva, puteți să-i puneți deasupra icre de somon, iar dacă nu, nu-i musai!
[PUB]
Dacă vreți să încercați și alte rețete cu sparanghel, le puteți găsi aici!
Poftă bună și să fiți sănătoși!
Value packed. Keep up the good work.
Susanna