Tocană de cartofi cu afumătură – o mâncare simplă

5.3K

Doamnelor și domnilor, astăzi vă prezint o mâncare destul de simplă, care vine din nordul țării, dar sunt convins că se gătește și în alte regiuni. Ce-i drept, felul ăsta de mâncare e mai potrivit pentru zile mai ploioase, un pic friguroase aș zice, dar asta nu mă împiedică să vă arăt cum îl gătesc. Ingredientele sunt chiar simple, la îndemâna oricui, iar modul în care se prepară e la fel de simplu. Astăzi pentru voi – Tocană de cartofi cu afumătură.

Ingredientele pentru aceasta tocană de cartofi cu afumătura sunt înșirate mai jos:

  • Cartofi
  • Costiță afumată
  • Morcovi
  • Ardei
  • Boia
  • Sare și piper
  • Pastă de roșii
  • Usturoi
  • O ceapa alba
  • Ceapă verde și pătrunjel proaspăt
  • Un pic de apă
  • Untură de porc
Ingrediente pentru tocană 1
Ingrediente pentru tocană 2

Cum am pregătit tocana de cartofi cu afumătură?

Păi mai întâi de toate, am luat o cratiță în care am pus untura de porc, iar până aceasta s-a încins am tocat morcovii, ceapa, ceapa verde și usturoiul, iar cartofii i-am curățat și i-am tăiat cuburi. Le-am pus pe toate în oală și le-am amestecat bine, apoi le-am lăsat sub capac câteva minute până s-au pătruns. 

pregătire legume

Am pus în oală și costița și apa, după care am lăsat totul să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 45 de minute. Iar la urmă am pus sarea și piperul, boiaua și pasta de roșii și cam asta a fost marea filosofie. 

preparate tocană cu cartofi și afumătură

Ah da, să nu uit de pătrunjel. Și pătrunjelul tocat, ca să dea și el un gust și mai bun acestei tocane. 

tocană cu cartofi și afumătură

Dragii mei, cam așa gătesc eu tocana de cartofi cu afumătură. Vouă vă doresc spor la gătit. S-avem pofta!

Mai jos găsiți și video pentru această rețetă.

Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 11.06.2022.

Adrian Hădean.

Alte mâncăruri cu carne, găsiți aici.

Join the Conversation

  1. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Multumesc pentru reteta.Si la mine la Bistrita se gateste asemanator aceasta tocana.

  2. Coastele arata fenomenal! Cred ca ar fi mers mancate si asa :)

    Nu are gustul prea aprofundat si nu se incheaga prea tare folosind untura in loc de ulei?

  3. Melteanu says:

    Salut.Ce cauta acolo morcovul,care e specific ciorbelor?Apoi usturoiul peste ceapa ce rost au?Care aroma se va simti?

  4. FARA USTUROI SI FARA UNTURA !

  5. Hai ca morcovul nu prea are ce cauta in tocana iar mararul ii da un gust mult mai bun decat patrunjelul.Puteai sa arunci si doua foi de dafin chiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close