Desertul acesta îmi amintește cu drag de perioada sărbătorilor de iarnă, focul din sobă, mirosul plăcut și proaspăt de iarnă, mama care ne pregătea mereu ceva dulce. Dar în special prăjitura semilună mă duce cu gândul la prima zăpadă, primii fulgi de nea văzuți de la fereastră. Cred că mulți ne aducem aminte de prăjitura semilună presărată cu nucă, nu cu fulgi de cocos, dar pentru că aștept cu nerăbdare primii fulgi de nea de anul acesta , inevitabil m-am gândit la fulgii de cocos.
Ingrediente pentru prăjitura semilună cu fulgi de cocos:
- 6 ouă
- 300 g făina
- 200 g zahăr
- 200 ml ulei
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- Un praf de sare
Pentru presărat semilună:
- 100 g fulgi de cocos
- 50 g zahăr tos
Mod de preparare a prăjiturii semilună cu fulgi de cocos:
Am separat ouăle, am cântărit ingredientele și am cernut făina. În vasul de mixer am pus albușul cu un praf de sare la bătut.
Am adăugat treptat zahărul tos și zahărul vanilat, peste aceasta am adăugat gălbenușurile, unul câte unul și uleiul.
Când toate ingredientele s-au omogenizat am încorporat faina cerută cu ajutorul unei spatule de silicon. Am turnat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am presărat peste aluat zahărul tos combinat cu nuca de cocos.
Am pus tava la cuptor timp de 20 de minute, 180°C. Cuptorul preîncălzit.
După ce blatul s-a copt, l-am lăsat 10 minute la răcit.
Pentru activitatea care urmează mi-am pregătit un decupator. Știu că mama mea folosea un pahar când eram mică, așa că puteți da frâu liber imaginației, poate fi o activitate foarte distractivă pentru copii. Așadar, blatul s-a răcit și am început să decupez forme de semilună folosindu-mă de decupator.
Este un blat generos, gustos și ușor de făcut. O gustare rapidă cu gust de copilărie.
Poftă bună și spor la pregătirile de iarnă vă doresc!