Două Pulpe de Curcan
“de la Peneș Curcanul, superioare și dezosate, pot să te ducă departe. Îți dau aici o idee despre cum să le pregătești pentru prânzul tău!”
traditionrolex.com
Pregătire 15'
Gătire 2h
Timp Total 2h15'
- 2 Pulpe superioare de la Peneș Curcanul
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper măcinat
- 1/2 linguriță coriandru boabe
- 2 morcovi mari
- 2 cepe roși
- 2 căpățâne de usturoi
- 1/2 pahar de vin alb
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță ulei de măsline
Pasul 1
Condimentează Pulpele pe toate fețele cu sare, piper și coriandru.
Pasul 2
Leagă Pulpele cu sfoară de bucătărie sub forma unor rulouri.
Pasul 3
Rumenește carnea în tigaie cu uleiul de măsline.
Pasul 4
Transferă carnea, legumele curățate și tăiate-n bucăți mari (mai puțin usturoiul care merge doar spălat și în tecile sale) într-o tavă în care să nu aibă mult loc, adică să stea fix, pe cât posibil.
Pasul 5
Adaugă o cană de apă, vinul și foaia de dafin, acopră cu hârtie de copt și coace la 160°C timp de 2 ore.
- Dacă lichidul din tavă se evaporă foarte repede, mai adaugă puțin vin amestecat cu apă și asigură-te că hârtia de copt acoperă bine toată suprafața.
- Șifonează bine hârtia de copt înainte de folosire.
Ma numesc Terzi Maria.Din copilarie mananc carne de curcan.Este cea mai sanatoasa.Aveti retete foarte gustoase.Va multumesc ca ne impartasiti noua profanilor retete atat de gustoase.
Rețeta aceasta e excelentă! Mulțumim mult !