Cheesecake cu lămâie și jeleu din melasă de rodie

1.5K
Cheesecake cu lămâie și jeleu din melasă de rodie

Dacă tot avem o vară cu temperaturi tropicale, să fie cheesecake, am zis. Cheesecake cu lămâie și jeleu din melasă de rodie, fără coacere, răcorire garantată. Am bucurat azi câteva fete cu prăjitura mea.  

Ingrediente blat:

  • 85 g de unt topit
  • 250 g de bicuiți digestivi

Ingrediente cremă de brânză 

  • 500 de g de cremă de brânză
  • 250 ml de frișcă lichidă
  • 10 g de agar-agar
  • Zeama și coaja de la 2 lămâi mari
  • 1 lingură de melasă de rodie
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente jeleu din melasă de rodie 

  • 125 g de apă
  • Zeama și coaja de la o lămâie mare
  • 4 g de agar-agar
  • 30 ml de melasă de rodie
  • 50 de g de zahăr
ingrediente Cheesecake cu lămâie și jeleu din melasă de rodie

Instrucțiuni cheesecake cu lămâie și jeleu din melasă de rodie:

Am pus untul la topit. Între timp am zdrobit biscuiții în robotul de bucătărie. Când untul topit s-a răcit puțin am pus biscuiții peste. Am amestecat până au absobit tot untul.

Am tapetat cu hârtie de copt o tavă cu fundul detașabil, în care am pus blatul. L-am întins și presat bine după care l-am dat la rece.

Am bătut frișca cu un mixer până s-a îngroșat, apoi am dat-o și pe ea la rece.

Am hidratat agar-agar în apă fierbinte.

Am amestecat brânza cu zahărul, melasa, agar-agar-ul, zeama de lămâie, coaja de lămâie și extractul de vanilie.

Apoi am încorporat frișca în brânză, în mai multe etape, amestecând ușor să rămână amestecul aerat.

Am turnat totul peste blat și am nivelat frumos cu o spatulă. Apoi am dat tava la rece.

Intrucțiuni jeleu

Am hidratat agar-agar-ul în apă fierbinte, la foc mic amestecând constant. Am pus apoi zahărul și am amestecat mai departe la foc mic până a căpătat consistența unui sirop. Am luat oala de pe foc și am pus zeama de lămâie, coaja de lămâie și melasa de rodie. Am amestecat bine și am dat deoparte să se răcească puțin.

turnare jeleu

Apoi am turnat siropul peste cheesecake și l-am dat din nou la rece pentru aproximativ o oră.

servire cheesecake

Wow! Ce rapid s-a închegat cu agar-agar! 

Gustul este fantastic, combinația dintre lămâie și rodie e foarte faină. Un dulce-acrișor cum rar am întâlnit. Perfect pentru cei care vor să se mai răcorească pe temperaturile astea subsahariene.

Pace&Love.

Andrei

Alte idei de cheesecake găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close