Pentru tema din această săptămână am făcut un exercițiu de gândire pentru a descoperi ce miros are pentru mine iarna. M-am plimbat prin amintirile iernilor trecute și am găsit trei arome: măr copt, scorțișoară și vin fiert, așa că am decis să le combin. Rezultatul, măr copt învelit în foietaj, umplut cu pastă de nucă și stropit cu reducție de vin roșu.
Ingrediente pentru măr copt în foietaj
- Mere
- O foaie de foietaj
- Nucă 100g
- Miere 50g
- Un praf de scorțișoară
- Ou 1
- Vin roșu 200ml
- Zahăr 75g
- Anason 4g
- Cuișoare 3g
Mod de preparare măr copt în foietaj
Primul pas a fost să amestec nuca cu mierea și scorțișoara, apoi am scos cotorul celor mai mari mere pe care le-am găsit și le-am umplut cu pasta de nucă.
Am așezat mărul pe foaia de foietaj, o foaie fiind destul pentru aproximativ patru mere, și am tăiat fâșii împrejurul mărului.
După ce am învelit mărul în panglicile din foietaj, am uns mărul cu ou și l-am dat la cuptor pentru 18 minute la 190 de grade.
Pentru a da un plus de sărbătoare mărului copt, am decis să îl stropesc cu o reducție de vin roșu, așa că am pus la foc mic vinul cu anasonul, cuișoarele și zahărul până când s-a transformat într-un sos subțire.
Luna decembrie este specială pentru toată lumea prin faptul că ne aduce pe toți aproape, în jurul meselor bogate, din care se revarsă arome din cele mai frumoase, aceste mere coapte învelite în foietaj simtindu-se ca acasa.
Ținem aproape,
Alte idei de deserturi mai găsiți și aici.