La o jumătate de kilogram de făină pun un ou, două linguri de zahăr, o cană de lapte, o pișcătură de sare, puțină coajă de lămâie, un strop de scorțișoară, semințele din jumătate de păstaie de vanilie, 100 de mililitri de ulei (asta ca să nu mai pun ulei în tigaie) și o cană de apă minerală. Amestec bine și dacă-i cazul, mai subțiez scrobul cu puțină apă minerală. E simplu. În funcție de diametrul tigăii, pot obține 15-20 de clătite de aici. Pe care le umplu cu ce am. Poate cu magiun, poate cu gem de mure ori de afine, poate cu ciocolată, poate cu toate astea. Dispar destul de repede din stivă. Să fiți sănătoși.
Sunt cam groase clatitele tale:) dar sigur sunt bune:)
de ce aici chiar si cea mai banala mancare pare atat de gustoasa?tare frumos mai povestesti….
și strugurii-s cam acri, știu:-))
Eu am făcut de câteva ori rețeta văzută într-un film cu jamie oliver: o cană lapte, una de făină și un ou (+zahăr și ceva esențe – vanilie, rom etc). Amesteci bine și pui cu polonicul în tigaie. Ies cam grosuțe dar ies foarte bune :D
Oricum, e de încercat. Încă încerc să fac clătite ca la mama acasă, dar… nu ies. Poate acum e cu noroc :D
Ionuț ,n-am văzut filmul dar din rețetă cred că-s mai degrabă clătite americane decât din astea, de modă franțuzească:-). Cu apă subțiezi cât vrei și dacă pui apă minerală, vor rămâne pufoase oricât ar fi de subțiri. Încă un truc: pune-le unele peste altele până termini de copt tot aluatul, eventual acoperă-le cu un ștergar, chiar dacă par uscate când le iei din tigaie, se vor înmuia frumos.
Geta, mulțumesc frumos.
Adi, sunt un fel de pancakes, dar… sunt prea subțiri pentru ce am văzut în filme.
Treaba cu acoperitul o știam. Eu puneam o farfurie peste :P
Dorm ca niste ispite
Pe farfurie pitite
15 clatite-nvelite
De Hadean apoi halite
:)
Ce pofta mi-ai facut, asa, de dimineata….
Pai cum mai merg eu la scoala cand stomacul meu pofteste la clatite?
mvai .. :( vleau si euuuu
Sunt la serviciu si imi vine sa musc din monitor!!! Tare bine arata. Am facut si eu de cateva zile, dar ca sa nu fiu rasist :)) am pus in jumatate din aluat cacao. Au iesit bune si interesante.
Nu ştiu ce acoperiţi voi pentru că la noi în familie se aplica legea: „Cum se coace, dă cu ea încoace!”. :P Această lege are aplicabilitate şi în cazul plăcintelor. :)
Nimic nu este mai simplu si mai bun decat …clatitele !!!!! Oriunde si cu orice , se fac la repezeala si se mananca …idem !
Iti dau cuvantul meu ca voiam sa te intreb cum faci tu clatitele….telepatie, mon cher.Multumesc!!!
lasa-le asa groase ca asa sunt bune…. restul e carcoteala. Cele subtiri parca n-au vana, n-au substanta, n-au caracter, ce mai!
Zici ca sunt pictate. Opera de arta nu gluma. Sunt deja lesinata aici de pofta!
Daca se poate , si nu deranjez prea mult doresc o reteta de BRASOVENCE … nu am mai mancat de 30 de ani, era un restaurant pe la sosea , Bolta Rece , unde erau specialitatea casei , deosebite …
Multumesc frumos !
SARBATORI FERICITE cu MULTE BUCURII !
mmmmm, imi ploua in gura cand imi amintesc de Bolta Rece si de clatitele brasovene….. Chiar ma intereseaza si pe mine reteta !
Super tare reteta, au iesit delicioase! Thanks! ;-)
articolul asta e ca un drog dupa ce il citesti si vezi pozele nu te poti abtine sa nu faci clatite:D
Acum 1ora jumatate le-am terminat de facut si deja nu mai sunt. Sa ne traiesti domnule Hadean si sa mai faci….
să vă fie de bine :)
Clatitele sunt deosebit de bune daca mai adaugi un pic de faina de malai. Incercati.
Nici nu stii cate retete am incercat pana am dat de a ta… Imi plac la nebunie clatitele astea, le-am facut acum cateva zile si s-au terminat in 4 ore (nah suntem doi numa’) :)). Merci mult pentru retete! Maine incerc supa crema de usturoi, deja imi lasa gura apa :D
ndreea, mulțumesc pentru mesaj, mă bucur mereu când primesc vești de felul ăsta. să fii sănătoasă.
recomand reteta asta fara ulei. sau in niciun caz 100 mililitri. am respectat toate cantitatile si mi-au iesit imbibate cu ulei :(
Maria, nu văd cum, poate doar dacă ai mai pus ulei și în tigaie.
Am respectat intocmai cantitatile si proportiile (poate un pic mai multa apa minerala am pus.. mi s-a parut prea groasa compozitia) si au iesit super-extra… … Si intr-adevar le-am copt in tigaie de teflon fara pic de ulei.
Iti multumim Adi ca pe langa retete dai si ponturi legat de preparare(asta-i cel mai important).
ana, cu drag:)
Mi-a lasat gura balta … valeu, acum am plecat sa fac si eu
Hei Adi:)m-ai convinsa sa vin cat mai curand la Brasov:P sper sa ne astepti cu clatite cu dulceata de visine:*
De bune, au iesit bune. Da’ ori cana mea gradata e pe model englezesc ori ar trebui mai putina faina :. In orice caz, foarte bune.
Au iesit bune bune, ca mai toate retetele pe care le fac de aici :)
Super,tocmai am facut o portie dubla si imediat s-au „topit” ,multumesc Adi Hadean pt minunatele retete,asa mai ne delectam si noi papilele cu noutati
Noua ne plac mai subtiri, asa ca am adaugat 3 cani de apa minerala si 150 ml de ulei. La faina pe care am folosit-o, desi am respectat gramajul, cantitatea de lichid (apa min + lapte) era insuficienta.
Super tare ideea de a include uleiul in compozitie. Au iesit super bune, am folosit mai putin ulei si le-am facut si mai usor, eliminand un pas in coacerea fiecarei clatite. Deci…happy!
Multumesc!
Bună,am încercat de foarte multe ori diferite rețete de clătite dar îmi cam uscate..de ce oare?
Respect rețete și cu toate astea, nu ies moi…
Cine îmi poate da un sfat?
De cand le-am incercat pentru prima data, au ramas favoritele mele.
Multumesc, domnul meu.
Respect.