Azi e ziua lui

130

Pe data de 2 Ianuarie 1920 se năştea Nicolae, feciorul lui Zaharia. A crescut greu, a făcut şcoală puţină dar a învăţat mult bun simţ. A lucrat la pădure toată viaţa, mergând înaintea cailor de la şase ani. A făcut armata la Budapesta şi a fost trimis pe front sub comandă ungurească. Mai vorbeşte limba şi azi, dacă are cu cine. Prima nevastă i-a murit în tinereţe şi l-a lăsat cu un copil, un băiat. S-a însurat apoi cu Maria, femeie care i-a mai dat şapte copii şi care lega banii cu şapte aţe pentru a se putea descurca cu gospodăria. Nu a avut televizor niciodată dar e foarte bine informat, ascultă mereu mai multe posturi de radio. E un om credincios, cunoscut pentru corectitudine iar sfatul său avea greutate în sat. Azi nu prea i-l mai cere nimeni, bătrânii din leatul lui s-au dus mai toţi iar cei tineri n-au nevoie de sfatul bătrânilor.
A rămas văduv în luna Noiembrie a lui 2007 şi de atunci aşteaptă să plece. Noi, ce opt copii, optrprezece nepoţi şi (deocamdată) cinci stră-nepoţi, ne bucurăm că ni l-a lăsat Dumnezeu până la anii aceştia, şi vrem să mai stea cu noi. La mulţi ani, bunicului meu.

firiza_008.jpg

Join the Conversation

 1. Cu certitudine, este un OM care nu a facut umbra pamantului degeaba! Sa fiti mandrii de bunicul vostru, asa cum , sunt sigura, si el este mandru de nepotii lui! Ce frumos e cand exista o familie numeroasa! Si cand oamneii tin unii la altii si la familie!

 2. adi hadean says:

  păi, suntem:-)

 3. Sa-ti trăiască bunicul, Adi! Și, desigur, să fie sănătos, ca să vă bucurați cât mai mult el de voi și voi de el.:)

 4. adi hadean says:

  innu, mulţumesc:-)

 5. La multi ani bunicului tau! Sa fie sanatos si sa se bucure linistit de copii, nepoti si stranepoti!

 6. adi hadean says:

  kmi, mulţumesc şi ţie:-)

 7. lukas7612 says:

  LA MULTI ANI! …si …sa mai stea un pic printre noi…

 8. adi hadean says:

  luci, sper…

 9. Adi, m-ai facut sa plang. Parca este bunicul meu, D-zeu sa-l odihnesca in pace. Pe 9 implineste 7 ani de cand s-a dus dintre noi, dar pentru copii si nepoti el inca traieste si va trai cat vom trai si noi.
  Cred ca pot sa inteleg cat de mult pretuiesc oamenii ca bunicul tau si bunicul meu….n-au pret.
  Multa sanatate, la multi ani si sa va bucurati de el si cu el.

  1. adihadean Author says:

   cristina, n-ai înțeles. postarea e veche și n-am scris una nouă pentur că bunicul meu nu mai e, s-a dus ieri.

 10. balan carolina says:

  ramane amintirea si bucuria ca l-ai avut.eu cand ma gandesc la ai mei bunici ,ma surprind zambind.mi-ar place ca si nepotii mei sa faca la fel.

 11. Acum am inteles Adi, am citisem doar articolul de pe blog fara sa ma uit la data postarii sau altceva.
  Sa se odihneasca in pace!

 12. condoleante

 13. of, mestesugite cuvinte mai stii sa asterni…mi-ai rascolit dorurile si amintirile! Iti admir indeminarea si mesajul. Liniste… bunicului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close