Bun venit pe lume

212

E posibil să știți deja că în viața familiei noastre se va petrece în curând un eveniment important. Genul de eveniment care se soldează cu pătuț, cărucior, păturici, protecții pentru prize și colțurile mobilierului, primii dinți, prima țigară (pff, nu vreți să știți cât de tare mă îngrijorează asta, fost fumător fiind), prima iubire, zgârieturi și tăieturi, suferințe mari din te miri ce și bucurii enorme din te miri ce. În lumina acestor fapte, invitația de a participa la campania Bun venit pe lume, s-a potrivit. Ce este această campanie și despre ce este ea? Citez de pe siteul campaniei:

„Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii și-a propus să sprijine 25 maternități cu incubatoare pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități să aducă pe lume copii sănătoși și să le ajute la creșterea copiilor lor. Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din oraşele: Pitești, Bacău, Brașov, 3 maternități în București, Buzău, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Petroșani, 2 maternități în Iași, Târgu-Mureș, Roman, Ploiești, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, 2 maternități în Timișoara, Vaslui și Focșani.'”

body

Cum putem ajuta? Simplu: donăm 2 euro prin sms la 8833 sau intrăm pe site-ul campaniei pentru a face o donație online. Mie mi s-a dat ocazia de a contribui și altfel, solicitându-vă atenția și ajutorul. Am primit două body-uri de la Salvați Copiii, pe care le-am personalizat cu mânuțele-astea două și cu un marker negru, îmreună cu doamna mea. Vi le arăt aici și vă poftesc să le cumpărați, donând cât vă lasă inima. Desigur, le voi împacheta și le voi trimite persoanei care, până în data de 15 Ianuarie 2014, îmi trimite dovada donației la adihadean @ gmail . com, dovadă care trebuie să ateste faptul că a donat mai mult decât alții. Sigur, am putea să cumpărăm noi body-urile, că doar o să avem nevoie în curând, dar n-am vrea să vă răpim ocazia de a începe anul cu o faptă atât de faină. În plus, putem cumpăra altele de pe site, oricând. Vă mulțumesc și vă doresc să fiți sănătoși.

body

Join the Conversation

 1. Felicitari.sa vina sanatos pe lume,nastere usoara mamei,iar tatalui…ce sa-i mai trebuie,are tot!

 2. Alina Rusu says:

  Am donat si eu! Doamne ajuta!

 3. Pamela Ignat says:

  Multumesc de informare! Daca nu eram abonata la blog cu siguranta nu aflam de aceasta modalitate simpla de a face un bine.

 4. Nastere usoara mamei, sanatate tuturor si un dram
  de noroc pentru bebe; iar tie iti doresc sa-ti spu
  na „tata” si nu „nenea”. Sa rezistati impreuna cu
  multa dragoste si intelegere.
  bineinteles ca urmeaza donatia prin sms.

 5. buna! te citesc de mult si nu am comentat pana acum la retete dar imi permit sa comentez la acest post pentru ca sunt o (aproximativ) proaspata mamica (aproape 5 luni are puful meu) :)
  laudabila campania, orice ajutor pentru micutii astia e bine-venit. folosesc totusi ocazia sa mentionez ca exista posibilitati de a stabiliza si ajuta acesti ingerasi care sunt mai putin complicate, mai ieftine si mai eficiente, cum ar fi kangaroo mother care. Organizația Mondială a Sănătății recomandă Îngrijirea Stil Cangur în cazul prematurilor pentru că s-a constatat că s-au împuținat decesele prematurilor cu 51% în locurile în care a fost implementată metoda. Exista cateva tinere mamici care incearca sa promoveze metoda si in Romania dar din cate stiu la acest moment se practica doar in 2 sau 3 maternitati din Romania!!!
  Si pentru voi doi si bebelul vostru va recomand sa investigati si mijloacele de purtare ale bebelusilor (wrap, sling, ergo, etc. – marcile cunoscute nu sunt deloc bune) si avantajele lor, mai ales pentru nou-nascuti :)
  Sper sa aveti nastere usoara, bebe sanatos si nopti linistite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close