Salată cu hering

255

De la începutul programului Înapoi la ’90, am slăbit 4 kilograme și jumătate. Nu m-am înfometat deloc și, grație sportului, mă simt foarte bine, am un tonus bun și-s destul de vioi pentru vârsta mea (e o glumă, hei). Rezist tot mai mult în sală și fac exercițiile tot mai corect. De fapt, de la primul antrenament de tae bo, când am rezistat doar 30 de minute, nu s-a mai întâmplat să plec mai devreme. Ar fi trebuit să o fac ieri, mă grăbeam undeva și îmi propusesem să ies din sală cu 10 minute mai repede însă am rămas până la capăt, simțeam că mi-ar fi părut rău după cele 10 minute de efort. Probabil endorfinele preiau controlul asupra creierului meu:). Poate am mai spus-o și mă repet, dovada supremă a faptului că am luat-o pe drumul cel bun, e că pe perioada sărbătorilor, când mâncarea a fost peste tot în jurul meu din abundență și nu am făcut sport, nu m-am îngrășat niciun kilogram. Semn că se schimbă ceva.

Prânzul de ieri ar fi putut foarte bine să fie o cină. A fost ușor, gustos și hrănitor. Plin de cele bune. A pornit de la o pâine de secară pe care am cumpărat-o în drum spre casă. Nu mănânc foarte multă pâine (sunt zile în care nu mănânc deloc) și atunci când o fac, prefer pâinea neagră ori cea din secară. În ultimii ani m-am îndepărtat de pâinea albă și ne intersectăm tot mai rar.

Am găsit în frigider o conservă de hering în sos tomat. N-aș fi cumpărat niciodată o conservă de hering (mai cumpăr uneori ton sau anchoa, dar cam atât), a ajuns acolo pentru că mama ori tata au pus-o în ultimul pachet cu bunătăți de acasă. Nu-s genul de om care aruncă mâncarea, așa că i-am găsit un rost.

Salată amestecată aveam, brânză cu mucegai aveam (heringul și brânza cu mucegai albastru parcă-s făcute pentru a se regăsi), aveam și câteva cutii cu germeni. Aici am folosit de varză roșie și rapiță. Germenii se găsesc la Auchan. Mi-am propus să învăț să-i produc eu, acasă. N-are cum să fie mare lucru.

Am folosit cam o treime din hering, să nu domine gustul său în salată.

Am stropit cuulei de măsline extravirgin și am amestecat.

Am mâncat salata cu două felii de pâine de secară. Subțiri. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Eu am slabit 2 kg într-o săptămână, cea care a trecut.
    Am scos o felie de pâine din cele două de la micul dejun, iar cina a fost în exclusivitate, seară de seară, salata aia de fructe, din care am scos nucile şi stafidele, ca sa nu mai fie „bombă calorică” :)

  2. Germenii sunt foarte usor de obtinut. Eu am facut de mai multe ori din fasole mung, pentru retetele chinezesti. Eu i-am facut fara un germinator special, dar exista si asa ceva. Spor!

  3. „Pachetul cu bunatati de la mama si tata”… :) Credeam ca numai parintii mei ma alinta cu de-astea!
    Stii, brilliant minds think alike (:P), eu aseara am gasit un pachetel de somon afumat pe care il agatasem „de-o pofta” si l-am combinat tot intr-o salata cu ceva frunza creata de salata, cateva cubulete de avocado si broccoli.
    Pestele marinat in general, mai ales tonul, e simplu de combinat in salate. (Si in paste! In Italia, pastelor tonnara li se spunea „mancarea studentului”.) Eu mai fac salate cu surimi (crabsticks).
    Seara e chiar usor sa smotocesc ceva frunze de salata si sa mai arunc peste ele in bol ce mai gasesc prin frigider. Compozitiile variaza in functie de continutul frigiderului, si de la ce element/aliment incep – adica pe ce-mi pica ochii prima data si hai sa vedem cu ce se mai potriveste…

  4. Am vazut germenii aia in multe retete aici, dar nu am de unde sa ii cumpar. Sunt foarte curioasa ce gust au. Magazinul cu pricina nu exista in Arad (din cate stiu eu) asa ca sunt foarte interesata de cum ii faci in regie proprie. M-ar tenta si pe mine.

  5. Faci tu cumva si nu te abati de la drumul bun !
    Foarte frumos , din nou !
    Voiaj tot mai usor spre ’90 ! Merita efortul .
    Dorin.

  6. O cautare despre germinare pe google te va pune pe directie. Germinatoare gasesti de la 30 de roni pina pe la 900. Pentru documentare aprofundata, exista cartea „Germenii, mancarea miraculoasa”. Eu sunt doar la a doua productie de grau, si una a iesit ok, cealalta a mucegait.

  7. adihadean Author says:

    Dragilor, îndată ce mă pun pe produs germeni, o să vedeți și voi pe blog:)
    Dorin, mulțam
    Mortyse, surimi sunt un fel de…parizer din pește. În general se fac din carnea de slabă calitate și conțin suficient de mulți stabilizatori/E-uri încât să-i transforme într-o mâncare nesănătoasă. Poate te mai gândeși la asta:).
    Băimărene, mă apuc de studiu:)

  8. Adi, stiu ca surimi nu sunt cea mai sanatoasa si naturala chestie. Dar sunt placute la gust, dietetice si se combina bine in salate cu chestii verzi, nu au gustul la fel de puternic ca tonul, sunt mai…vesele. Stiu, sunt dietetice cum e Cola Diet – 0 calorii si paispe chestii mai mult sau mai putin identificabile cu ajutorul tabelului lui Mendeleev. Dar carrnea de pui contine hormoni si alte alea, citricele sunt injectate cu saruri si emulgatori sa tina mai mult etc. etc. etc. Of, of.

  9. Mie imi place sa combin branza cu mucegai cu pere si spanac :)

    1. adihadean Author says:

      Bogdan, cu pere, buun:).

  10. Pentru germeni puteti pune bobite de grau pe o farfurioara cu apa. In cateva yile acestia incoltesc. Sunt foarte buni la digestie.

  11. adihadean Author says:

    mulțumim pentru pont, laura:)

  12. Chiar ma gandeam zilele astea daca ai ceva rezultate cu programul tau – si vad ca iti merge bine chiar daca au fost si sarbatorile cu tentatii la mijloc.
    Maine imi voi da si eu niste indemnuri mai substantiale sa ajung la sala ca am facut o pauza cam mare si se simte – probabil maine o sa ma simt cam cum te-ai simtit tu mai la inceputul programului.
    Am folosit de curnand una din retele tale – vinetele in stil mediteranean doar ca fara oregano si cu destul de mult usturoi.
    Au fost foarte apreciate. Multumesc!
    Si evident antrenament cu spor si de ce nu cu placere!

  13. adihadean Author says:

    anca, mă bucur:).
    îți doresc succes. ia-ți inima-n dinți, n-o să-ți pară rău.

  14. Buna,
    urmaresc blogul tau zilnic de cateva luni de cand am avut maxima bucurie sa il gasesc. Te urmaream de mult pe la tv si intr-o zi ai zis adresa blogului, nu stii ce fericita am fost ;) . Faci foarte bine ce faci, bafta in continuare.

    Ce m-a determinat pe mine in seara asta sa iti scriu (pt. ca eu nu sunt o povestitoare de felul meu si nici nu imi place net-ul) e faptul ca sunt mai mult decat incantata de salatele tale si mai ales de germeni . I-am gasit la Auchan si sunt foarte buni, dau un gust deosebit salatelor, de Rev am pregatit pentru antreu o salata cu germeni de ceapa si i-am dat gata pe invitati, cred ca s-au abonat la Auchan :)). Poate cu salatele astea mai reusim si noi sa dam jos cateva kg ca de atata stat pe scaun …..
    Sa ai o seara buna si la cat mai multe retete reusite !

    1. adihadean Author says:

      Bianca, mulțumesc pentru mesaj. Mă bucur că germenii prind, sunt buni pentru sănătate:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close