Sunday breakfast

188

Ascultam un cântec de U2, de acolo titlul postării de azi. Și e și mai scurt decât „mic dejun duminical”. În fine, nu de asta postez ci pentru a vă anunța că am făcut o mică schimbare la pagina de Facebook, adică am schimbat pagina de bun venit.

Și ca să nu spună cineva că am deranjat liniștita zi de duminică a cititorului doar pentru atâta lucru, vă povestesc puțin despre micul dejun de azi, survenit la aproximativ două ore după deșteptare: o omletă cu brânză de capră și germeni, însoțită de pâine prăjită, unsă cu brânză și tomnită cu câteva roșii cherry, singurele care au gust în perioada asta a anului.

Am spart ouăle (e cunoscut faptul că nu poți face omletă fără să spargi ouăle), le-am bătut cu o pișcătură de sare, am amestecat în ele niște brânz de capră și le-am turnat într-o tigaie în care rumenisem înainte cam 50-60 de grame de costiță afumată.

Trei minute nemișcată, încă un minut ruptă-n bucăți și întoarsă alandala în tigaie. Apoi pusă-n farfurii.

Germenii îi cumpăr de la Auchan. Despre pâinea prăjită nu trebuie să vă spun prea multe, sper:).

Vă propun să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Arată bine pagina de bun venit! Felicitări pentru munca ta Adi, îmi place cum scrii și îmi plac rețetele tale!

  2. Simplu,rapida si gustoasa reteta ta de mic-dejun!Poti spune si cat aport de colesterol aduce?Te urmaresc cu mult interes…scuze,preparatele le urmaresc!Daca doresti ,cand ai un picut de timp iti voi da reteta mea (originala) de crap la tava cu care vei lua piuitul multora.Cu bine,din Tulcea,Vio.

    1. Adi Hădean Author says:

      vio, mulțumesc. nu știu cât aport de colesterol aduce dar nu cred că asta-i întrebarea corectă. colesterolul nu-i întotdeauna rău și surplusul nu vine dintr-o singură masă ci ca urmare a unui regim alimentar necorespunzător.

  3. foarte bun arata superb nu am cuvinte sa rpun am sa incerc si io imediat … multumim pentru ca ne de9valui secretele retetelor tale …

  4. simplu, rapid, gustos si….satios…dar pe maine ca azi l-am ratat…..

  5. Eu n-am inteles ce ai facut cu germenii, i-am vazut si eu in Auchan da’ n-am luat inca. I-ai presarat doar la sfarsit peste preparat? asa simpli?

    Colesterolul e o problema reala si pentru destui dintre noi. Acum sigur, in loc de costita prajita poti pune ulei de masline, eu asa fac, poate de-aia visez uneori noaptea costite prajite :).

    Adi sau ceilalti cititori, stiti cumva un blog cu retete pentru cei cu hipercolesterolemie? Sau cu dieta mediteraneana?

  6. Anita Ghietau says:

    Iertare ca imi permit sa las un reply la comentul altcuiva. Despre colesterol.. Un foarte bun prieten a facut un set de analize care au relevat faptul ca are colesterolul peste normal si i-a fost indicat un tratament (foarte scump). In Grecia, putin timp dupa, aceleasi analize, nivelul colesterolului era mai mult decat normal. Intors in tara, analize nivel ridicat.. Multe din medicamentele foarte scumpe trebuie vandute, astfel..teoria conspiratiei sau nu, chiar medicii recomanda medicamente care nu sunt necesare.
    Adi… super reteta, super retete, in fiecare zi te urmaresc doar de vreo 2 luni.. dar nu mai ratez niciun mesaj:D

  7. Bunaaaa reteta ta de mic dejun!
    Cel mai mult mi-a placut cum ai zis despre painea cu branza…”tomnita” cu cateva rosii …asa spunea si mamaia mea…si dati-va seama, eu am 56 dejaaaa, mrrr…dar vorba dulce si calda a ramas in familia noastra !
    Cu colesterolul, nu stiu ce sa zic. Parerea mea e ca „gena” joaca un mare rol aici. Stiu slabanogi cu nivel f f f f mare de colesterol, mananca numai frunze si fac si tratament si oameni care mananca normal, si o slana si o palinca…si nu au nimc.Acu…ideea e sa nu mananci numai slana si sa bei tot timpul, ca se ridica colesteroluuu’ de numa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close