Ciorbă picantă de pește

574

Cred că a devenit deja un clișeu la mine ca, după sărbători, frigiderul să piardă câteva kilograme, carnea să fie înlocuită cu legume, verdețuri, în limita tarabelor de la piață. Nu că aș fi exagerat cu purcelul de Crăciun, dar mesele au fost mult mai pline decât de obicei, fie acasă, fie prin vizită. Așadar am început anul cu o rețetă ușoară, care să spele puțin “păcatele” din decembrie.

Întâi am pus la fiert 2 cepe întregi, 3-4 căței de usturoi și aproape un ardei iute. Aici depinde de preferințe și de ardei. Dacă este afurisit, câteva rondele cred că sunt de ajuns.

etape ciorba (1)

După ce s-a fiert ceapa, am scos legumele din supă și am adăugat un dovlecel mare și doi morcovi tăiați fâșii. Când s-a înmuiat puțin morcovul, am adăugat 2 roșii decojite în prealabil și tăiate cuburi și o cană de vin alb.

etape ciorba (2)

Zece minute mai târziu am adăugat 3-4 fileuri de cod, tăiate în bucăți, și am asezonat ciorba în funcție de preferințe. Am pus sare, piper, niște cimbru.

etape ciorba (3)

Din momentul în care am pus peștele, am mai lăsat pe foc mic încă 10 minute, iar la sfârșit am adăugat suc de lămâie și foarte puțin oțet. Este recomandat să gustați după fiecare lingură, eu am stors lămâia fără scrupule, prefer ciorba acră.

Am oprit focul și am umplut un bol sănătos. Am lăsat-o să se răcească 5 minute, timp în care am pus niște verdeață proaspătă, recomand coriandru, câteva rondele de ceapă roșie și încă puțin aridei iute; se pare că ardeiul meu nu a fost suficient de afurisit.

ciorba (2)

Text & foto: Aura Crăciun/Bake-up Artist

*Oala folosită de Aura în rețetă este din colecția Casual Cook by Adi Hădean.  

Join the Conversation

  1. Foarta buna reteta. Trebuie sa o mai incerc de cateva ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close