Minunățiile acestea de praline se fac în 20 de minute și se mănâncă în 5. De când ne-am mărit echipa acasă, rețetele simple, care se fac cu ingrediente puține și se pregătesc rapid, le îndrăgesc din ce în ce mai mult. Iar dacă nu ai nevoie de ustensile ca să le devorezi e parcă și mai bine. Din categoria ,,finger food,, vă propun o rețetă dulce cu aromă de tiramisu.
Ingrediente
Am pus pe masă cele necesare și le-am cântărit:
250 grame mascarpone
100 grame pișcoturi
60 grame faină de migdale
80 ml cafea
60 grame zahăr pudră
40 grame cacao
Pasul 1
Am început prin a pregăti cafeaua, deoarece aceasta trebuie să ajungă la temperatura ambientală, altfel riscăm să avem o cremă cu o textură total nepotrivită pentru praline. Am mixat pișcoturile până s-au făcut praf și la propriu și la figurat. Dacă aveți migdale întregi le puteți transforma foarte ușor in făină cu ajutorul mixerului:
Pasul 2
Într-un castron am pus brânza mascarpone și am încorporat cafeaua, zahărul pudră și făina de migdale:
Pasul 3
Treptat am adăugat și pișcoturile zdrobite până când am obținut o pastă omogenă, suficient de densă încât să o pot modela:
Pasul 4
Dacă nu vă simțiți confortabil să modelați pralinele imediat, puteți să lăsați compoziția la frigider timp de câteva minute. Cu ajutorul unei lingurițe, am format biluțe pe care le-am rotunjit între palme și le-am îmbăiat într-un bol cu cacao:
Câteva praline o să le mâncați cu siguranță în timp ce le preparați, iar de mai rămân, dați-le la frigider preț de 30 de minute. O să fiți plăcut surprinși, căci aromele se întrepătrund, iar pralinele devin și mai gustoase!
Să aveți poftă!
Cu drag,
Wow….curcubeu!!! tancks
Multumesc, o sa incerc!
Zi buna tuturor!
Daca nu avem faina de migdale le putem face fara acest ingredient?
Mulțumesc,Daniela.
Sunt bune, bune!! Compozitia mi-a iesit o idee prea dulce pentru gustul meu, si am incercat sa echilibrez cu o glazura de ciocolata amaruie (nu le-am mai dat prin cacao, bineinteles).
Imi doresc sa gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie rezultatul retetei de mai sus. Imi doresc sa intelegeti exact gustul pe care am sa incerc sa il descriu in cateva cuvinte. Nu este un desert foarte dulce dar nici lipsit de zahar. Este numai potrivit pentru o seara la un film bun sau pentru a impresiona o persoana draga. Finetea texturii si gustul bine echilibrat fac din acest preparat sa fie un desert usor, placut papilelor si care te face sa te uit chiorâș sa vezi daca mai poti lua una de pe platou. Simplitatea aduce in fata bucuria unui desert pe care ti-l doresti sa il savurezi si altadata.
Multumesc Ioana.
Foarte faine bilele. Pe cat de rapide pe atat de delicioase!
Le-am incercat, exceptionale dupa parerea fiului meu – sclifositul casei! Eu am gresit, facand piscoturile faina in blender, astfel incat compozitia finala a avut o consistenta prea moale pentru a fi modelata; drept pentru care am mai completat cu 4 piscoturi zdrobite in mana, grosier, care sa poata absorbi aluatul moale. Problema fiind remediata, rezultatul a fost cel asteptat. Urmeaza transa a doua. Multumesc, Ioana.
Le-am facut si noi in seara asta ! Copiii erau foarte entuziasmati! Nu am avut cântar, asa ca unele ingrediente le-am pus „din ochi”, nu am mai găsit faina de migdale dar am pus faina din alune de padure.. acum asteptam sa treaca cele 30 de minute regulamentare :)))
Arata delicios! Articolele acestea par sa fie atat de simpla treaba! Abia astept sa incerc. Multumesc pentru postare :0
Cu ce poate fi inlocuita cafeaua?
Dupa ce am facut ‘Felie de lapte” ( care e absolut delicioasa, mi.a ramas jumatate de cutie de mascarpone. Si asa am facut aceste praline delicioase. Am injumatatit cantitatea celorlalte ingrediente. Aaa, si pt ca nu aveam piscoturi, si nu, nu iesim din casă in perioada asta, am inlocuit piscoturile cu biscuiți.
Multumim pentru rețetele delicioase.