Sufleu cu trei feluri de brânză

567

Pentru un timp îndelungat nu am îndrăznit să mă apropii de sufleuri. Mi se părea o tehnică mult prea dificilă, însă întotdeauna am apreciat o provocare bună. Așa că iată-mă! Două încercări mi-au trebuit până am reușit – din fericire ambele la fel de gustoase! Spre mirarea mea însă, partea dificilă mi s-a părut fotografierea sufleului. Până te dezmeticești, începe să se lase și nu mai e la fel de arătos într-o fotografie. Am scos-o la capăt într-un final și vă recomand cu mare drag această rețetă – gustul intens de brânză e memorabil!

sufleu1
Ingrediente pentru două-trei porții, în funcție de mărimea formelor: 15g unt, 15g făină, 130ml lapte fierbinte, 20g brânză Cheddar rasă, 20g Parmesan ras, 30g brânză Gouda rasă, 2 gălbenușuri, 3 albușuri, 1 praf de sare, 1 praf de nucșoară, 1 praf de piper negru proaspăt măcinat, sare.
Începeți prin a unge cu unt 2 vase mici de copt. Presărați cu pesmet și dați-le deoparte.

sufleu2
Încălziți untul într-un vas. Adăugați făina și gătiți 1 minut până începe să devină ușor aurie. Adăugați laptele cald, puțin câte puțin, amestecând continuu cu un tel până obțineți un sos gros. Luați de pe foc și încorporați brânza, amestecând până la topirea completă. Adăugați gălbenușurile, nucșoara și piperul, apoi lăsați amestecul să se răcorească.
Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumoase. Încorporați-le în amestecul de brânză, puțin câte puțin. Turnați amestecul în vasele pregătite, umplându-le până sus. Nivelați suprafața cu o spatulă apoi ștergeți marginile vaselor cu grijă și coaceți sufleurile în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 15-18 minute până cresc considerabil și devin aurii.

sufleu3
Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Ce bine arata, dar nu prea am curajul sa incerc :(

  2. Roxana says:

    L-am incercat si a iesit …… delicios ! Atat de fin , iar amestecul de Cheddar si Gouda este de nedescris . Am alergat ceva pentru a gasi Gouda maturata , dar a meritat .
    Multumesc, Adi !

  3. Foarte apetisant. Am incercat si eu reteta.

  4. Arata foarte bine, dar pare complicat de facut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close