Tartă cu brânză „with a twist”

751

Tarta mea cu brânză nu-i tocmai o tartă. Nu e nici un cheesecake. E o prăjitură pentru care am folosit lucruri care-mi plac și la un desert și la celălalt, după bunul meu plac, pentru plăcerea mea, a familiei mele și a voastră, dacă veți hotărâ să reproduceți această rețetă în bucătăria proprie.
Pentru blat am făcut un aluat asemănător cu cel de tartă, în care am pus 100 de grame de unt, 60 de grame de zahăr, un ou mediu la temperatura camerei și 220 de grame de făină albă, cernută.

unt

E posibil ca făina pe care o folosiți să fie mai uscată, caz în care puteți să puneți în aluat o lingură de apă.

zahar

Unele școli spun că trebuie să amesteci mai întâi untul cu zahărul și apoi să adaugi celeate ingrediente. Cu acestă ocazie, mi-am demonstrat că aluatul iese perfect și dacă pun toate ingredientele într-un bol și le frământ bine. E adevărat, dacă pui zahăr fin, care se dizolvă repede. Dacă pui un zahăr cristalizat obișnuit, e mai înțelept să amesteci untul cu zahărul mai întâi.

aluat

Am întins aluatul într-o formă de tartă și l-am pus în frigider pentru o jumătate de oră. Între timp am pregătit brânza. Am folosit 500 de grame de brânză de vaci dietetică, un ou, 100 de grame de zahăr brun, două linguri de stafide. Le-am amestecat cu un tel, bine de tot.

branza

branza
Am scos aluatul din frigider, l-am înțepat cu o furculiță, să nu crească în valuri, l-am acoperit cu o foaie de copt și l-am rumenit 20 de minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încins înainte.

aluat tarta

L-am lăsat apoi să se răcească puțin, am pus crema de brânză peste el și am pus prăjitura la copt la temperatură mică (aproximativ 140 de grade Celsius), cum aș fi făcut cu orice cheesecake cumsecade. După 50 de minute (timp în care am bătut o frișcă din 200 de mililitri de mântână dulce cu 60 de grame de zahăr) am scos prăjitura din cuptor.

tarta cu brânzăfrișca
Am lăsat-o să se răcească de tot înainte de a pune frișca peste ea. Peste frișcă am presărat puțin zahăr brun. Am obținut un desert gustos, destul e ușor și nu prea dulce.

tartă cu brânză

tartă cu brânză

 

Poate pare complicat de făcut. Nu-i chiar așa. Sunt pași simpli. Dacă aveți nelămuriri, lăsați un comentariu, răspund cât pot de repede.

 

tartă cu brânză

tartă cu brânzăAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

tartă cu brânză

tartă cu brânză

Join the Conversation

  1. cu tot dragu’ zic: Bag picioru, nu ma mai uit la tine pe site decat dupa ce mananc:), spor in toate si tot inainte sub deviza ” ce pot face doua maini dibace”:)

  2. WOW!!!Ce faina-i…..MMUULLLTTUUUUMMMIIIMMMMMMMM!!!

  3. Mi-ai rezolvat una dintre probleme: branza de vaci primita constat(si in exces) de la mama soacra. Multumesc! ;)

  4. Mi-ai rezolvat una dintre porbleme: branza de vaci primita constant (si in exces) de la mama soacra.
    Multumesc!

  5. Ma bucur ca te-am descoperit,o sa fac multe retete de la tine.
    Felicitari ,esti cel mai bun!!!

  6. multumim de reteta! cred ca ar merge in branza si putin ghimbir, pentru o aroma speciala de vanilie :)

  7. Am o intrebare stupida…asa mult trebuie sa stea cu branza in cuptor? 50 min?

  8. Cu respect, vreau sa stiu daca este in regula sa inlocuiesc la sfarsit frisca cu mascarpone!Imi pare mai cremos,mai delicios…

  9. Alexa Georgeta says:

    e minunat de buna , nu mai trebuie nici un comentariu.

  10. Buna ziua…ce smantana folositi de obicei la frisca

  11. Nu se intareste prea tare blatul copt 20 de min , apoi cu branza inca 50 ?
    Ce diametru are forma ?
    Multumesc.
    Vreau sa incerc reteta azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close