Cioco-Taco

336

Cine a spus că bucătăria nu poate fi distractivă? Persoanele care au copii vor înțelege mai bine, mai ales că cele mai frumoase momente sunt cele în care cei mici se implică la gătit, mai ales când faceți împreună ceva dulce. Tema săptămânii ne îndeamnă să ne distrăm în bucătărie, iar eu am ales o rețetă ușoară și amuzantă, care la sfârșit să ofere un moment dulce, pentru cei mari și pentru pitici.

Ca unitate de măsură pentru aluatul cojilor am folosit un pahar mic de 200 de mililitri. Întâi am mixat 1 ou cu o lingură de zahăr pudră, apoi am adăugat jumătate de pahar de lapte și unul de apă. Am omogenizat, iar apoi am încorporat un pahar de făină și jumătate de mălai. La sfârșit am adăugat puțină vanilie. Compoziția finală este similară cu cea de clătite, dar mult mai subțire.

etape cioco taco (1)

Am copt foile în tigaie, ca la prepararea clătitelor, apoi le-am dat deoparte.

etape cioco taco (2)

Cât sunt calde, sunt încă moi, apoi vor deveni suficient de ferme cât să susțină compoziția dulce. Pentru a obține forma de taco, le-am lăsat să se răcească complet între două pahare sau căni, orice le poate susține marginile în poziție verticală.

După ce s-au întărit, le-am scufundat în ciocolată topită, apoi le-am dat prin fistic mărunțit.

etape cioco taco (4)

Pentru această operațiune am topit o ciocolată neagră, și am folosit restul pentru un ganache, pe post de sos taco. Așadar am adăugat peste ciocolata topită 50 de mililitri de smântână lichidă și am amestecat bine.

Pentru umplutura de tacos am folosit 150 de grame de mascarpone, pe care l-am mixat cu 2 linguri de zahăr pudră și l-am dat deoparte.

Separat, am presărat niște zahăr peste 150 de grame de căpșuni și le-am dat la cuptor 10 minute, până au devenit moi și dulci.

etape cioco taco (5)

Am păstrat o parte pentru decor, iar restul l-am făcut piure și am adăugat peste amestecul de mascarpone.

etape cioco taco (3)

Am umplut cojile de tacos cu cremă de brânză și căpșuni, am decorat cu căpșuni coapte, mango proaspăt, fistic mărunțit și le-am pus în ganache de ciocolată.

Cioco-taco (1)

Distractiv și delicios!

Text & foto: Aura Crăciun, Bake-up Artist 

Join the Conversation

  1. Buna ziua.As dori sa stiu, daca se poate, cate foi ies?Multumesc

    1. Din cantitățile acestea rezultă cam 7-8 foi, cu aproximație.

  2. Mihaela Buse says:

    Doamneeee ce pofta imi e….

  3. Molnar-Kovacs Viorica says:

    MUltumesc,minunata reteta.

  4. interesanta combinatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close