Despre Claudio Perrando și școala de pâine din inima Transilvaniei

289

Lumea asta a aluaturilor nu este deloc o lume ușoară, iar din ea fac parte destul de mulți, dar oare câți dintre ei știu exact care este treaba cu aluatul? Cu pâinea?

Când vorbești despre pâinea artizanală, vorbești despre pâinea făcută de un artizan – cineva priceput în meșteșugul de a face pâine. Cineva care a stat ore în șir, zile în șir, poate chiar ani în șir, să găsească rețeta perfectă pentru acel aluat din care va ieși cea mai bună pâine.

Claudio Perrando este unul dintre cei mai renumiți brutari artizani din lume, născut în Germania, dar cu rădăcini puternice în Italia. Cunoscut în lumea brutăriei, ca „Brutarul care pune mai multă apă în pâine decât făină”, ne-a demonstrat, în cei 20 de ani de activitate, că nu există limite în coacerea oricărui tip de pâine! Munca sa a fost întotdeauna o provocare pentru el însuși, fiind un perfecționist din fire! Chiar și atunci când o pâine iese perfectă, el vrea să o facă și mai bună! Este un maestru al aluaturilor open crumb, acelea alveolate, cu gpuri, manipulând aluaturi foarte hidratate, cu o hidratare de peste 110%, cu diferite tehnici, cum ar fi „deschiderea aluatului în apă”, de exemplu, . Este, de asemenea, un maestru în aluaturi alveolate,  chiar și pentru aluaturi grele, cum ar fi Panetone și Colomba. În ultimii ani a predat în toată lumea, având mulți studenți care acum aplică cunoștințele sale în munca lor.

Pot să vă spun despre el că, așa cum povestește într-un interviu pe care-l găsiți pe site-ul lui, a descoperit recent România și s-a așezat în inima acestei țări cu dorința de a transmite din învățăturile lui și celor care își doresc să deslușească această lume a aluaturilor.

Să înveți să faci pâini cu alveole, cu găuri și miez deschis e o cursă de uzură, un maraton, nu un sprint. Autosuficiența nu e prietena acestei pâini. Iertarea de sine ajută însă foarte mult.

Dar ca să nu treceți prin niște etape de frustrare, în propria bucătărie, mergeți la Cluj și ascultați poveștile lui Claudio, niște lecții care vă vor ajuta mai departe, spre deosebire de altele.

Cursurile durează o zi, două sau patru, în funcție de ceea ce doriți să învățați. Mai organizează și ateliere pentru copii, unde îi învață să pregătească aluaturi de pizza sau brioșe. Zic eu că e o bună oportunitate ca cei mici să socializeze și să facă și altceva față de rutina zilnică.

Dacă ești brutar și ai nevoie de ceva ajutor, poți să fii instruit într-ale brutăriei, iar dacă ai planuri și mai mari și vrei să-și deschizi o brutărie, ți se oferă și consultanță.

Ca să ajungeți mai repede la paginile lui, vi le las aici. Citiți, vă gândiți, trageți o fugă până la Cluj dacă e necesar, dar cred că e o oportunitate care nu trebuie ratată.

Site – https://claudio-perrando.com/

Instagram – https://www.instagram.com/claudio_perrando_baking_school/

Facebook – https://www.facebook.com/claudio.perrando

Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean.

Și dacă tot suntem la capitolul „pită bună”, aveți aici câteva rețete pe care vă invit să le încercați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close