Reţeta de azi este pentru iubitorii de mic dejun, în cazul în care membrii familiei au preferinţe diferite. Vă propun o reţetă de bază pentru waffles delicioase, care se pot prepara atât dulci, cât şi sărate.
Cu un minim de efort puteţi avea un mic dejun atât pentru cei care preferă dulce, cât şi pentru cei care preferă un mic dejun sărat.
Combinaţiile sunt nelimitate, în ambele variante. În aluatul pentru cele sărate puteţi adăuga fel şi fel de arome, verdeţuri, legume, bacon, somon sau orice vă trece prin cap şi divese toppinguri. Pe cele dulci le puteţi face simple sau cu fructe/ciocolată şi le puteţi asezona cu fel şi fel de sosuri , fructe proaspete sau îngheţată.
Avem nevoie de (12 waffles): 350 g făină, 320 g lapte bătut, 2 ouă, 5 g praf de copt, 1 praf de sare, 50 g unt topit
Amestecăm făina cu praful de copt şi un praf de sare, apoi punem ouăle şi laptele bătut, amestecăm cu un tel, iar la sfârşit încorporăm untul topit. Nu amestecaţi foarte mult, doar cât să se omogenizeze totul.
Acum e timpul să împărţim compoziţia în două boluri.
Pentru waffles sărate adăugăm 50 g caşcaval/parmezan ras, 50 g bacon tocat, mazăre congelată, ½ linguriţă sare, mărar tocat şi amestecăm cu o lingură.
Pentru waffles dulci adăugăm 50 g zahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie şi 50 g ciocolată tocată şi omogenizăm.
Coacem waffles-urile până se rumenesc în aparatul special.
Noi am folosit ca şi topping pentru cele sărate ou ochi şi bacon prăjit, respectiv crema de brânză, somon file şi ou poșat, iar la cele dulci: sos caramel, lapte condensat şi banane.
Text&Foto: Andreea Dianu
Multumesc pentru o reteta de mic dejun inedita.!
Va multumesc pentru reteta, chiar eram in cautarea uneia pentru a-mi incerca aparatul abia cumparat.
Salut,
Am incercat reteta, gramajele intocmai. Mi a rezultat un aluat destul de tare (asemanator cu cel de gogosi). Rezultatul a fost ceva care s a lipit ingrozitor de aparatul de waffles. Oare trebuia mai mult lapte sau mai putina faina?
Cert este ca dupa esec, restul de aluat l am transformat in pancakes cu o cantitate marita de lapte.
La fel mi s-a intamplat si mie. Am adaugat apoi chefir suplimentar, pana am obtinut o compozitie mai moale si am continuat sa folosesc aparatul de waffles.
am mancat in vreo 4 tari waffles, insa cele belgiene sunt cele mai bune
Asa cum spune si Marius, folosind intocmai cantitatile precizate, aluatul iese foarte tare, asemenator foilor de placinta. Oare este o eroare in precizarea cantitatii de faina? Ca sa reusesc sa ajung la consistenta din fotografiile retetei, am mai completat cu lapte dulce si au iesit foarte bune.
Am facut reteta intocmai, insa aluatul era tare. Faina sa fie problema sau am gresit eu ceva? A mai patit cineva?
Da, aluatul iese tare, dar am mai adăugat un ou, 200 ml apă şi în loc de 5 gr praf de copt, am pus 10 gr şi ventual 70 gr de unt topit, fără caşcaval.
Waffele au ieşit foarte faine, mai ales că în aluat am mai pus piper şi oregano.
Mie imi ies perfecte de fiecare data.
Si varianta dulce o mai fac asa : adaug miere in loc de zahar, pun 2 lingurite de chia, fulgi de cocos si ciocolata neagra… yami:)
Ce aparat folositi?