Farfurii curate – primul atelier cu bucătarii

152

Ieri la Raza de soare, grădinița de pe Moților, am avut primul atelier cu bucătarii din grădinițele participante la programul Farfurii curate. Am umplut bucătăria cu întrebări, răspunsuri, veselie (așa mi s-a părut, că am destul de veseli) și cu mâncare bună. Am făcut supă cremă de cartofi, pulpe de pui la tavă, sfeclă coaptă, compot proaspăt din pere și mere, iaurt strecurat cu miere și nuci, mălai dulce. Ne-am descurcat bine, mâncarea a ieșit la timp și a fost apreciată de copii și părinți (cam 100 în total). Sigur, unii s-au speriat de sfeclă, alții de frunzele din mâncare dar, una peste alta, a fost o zi bună. Săptămâna viitoare mergem la grădinița Lumea copiilor din Gheorghieni. Încă nu am ales meniul dar vor fi de bună seamă mâncăruri din caietul cu rețete Farfurii curate. În două-trei săptămâni o să vă pot poveste și despre viața pe care o duc bucătăresele din grădinițe și cu ce trebuie să lupte ele în fiecare zi. Aș putea și acum dar prefer să mai aștept. Mai jos găsiți niște poze de ieri. Dacă vreți mai multe, cercetați albumul de pe pagina mea de Facebook.

Programul Farfuii curate e susținut de Raiffeisen Comunități.

Join the Conversation

 1. mult spor în continuare! felicitări!

 2. Pe cand proiectul si in alte orase?

  1. Adi Hădean Author says:

   p-e când om găsi finanțare pentru el:)

 3. Frumos totul: programul in sine, copiii, mincarea!
  Sa va mearga din plin!

 4. Felicitari pentru initiativa si sa aveti mult spor in prepararea bucatelor! Sa-i invatam de mici pe copii sa manance sanatos.

 5. Salut Adi si Felicitari pt perseverenta. Cand zici ca este nevoie de finantare pentru extinderea programului si in alte orase, la ce anume te referi ? . Eu sunt din Dej si cred ca as putea facilita intrarea la aceste gradinite. Daca ai putea sa detaliezi putin necesarul de finantare …sau sa-mi da-i un link catre cheltuielile curente ale programului ar excelent. Multumesc

  1. Adi Hădean Author says:

   de exemplu, avem (am avut, e mai corect) 5000 de euro de care am întins cât am putut și tot nu stăm prea grozav cu implementarea în 5 grădinițe.

 6. Am inteles. Se poate ajuta si altfel decat cu bani ? Ajutor fizic, logistica sau stiu eu ce ?

  1. Adi Hădean Author says:

   prea putin. banii sunt pentru ingrediente, materiale, dotari in bucatarii. sigur ca un voluntar in plus nu-i niciodată în plus dar pentru asta e de vorbit. mulțam fain:).

 7. Cu placere. Uite daca crezi ca te ajuta te pot pune in legatura cu doamna Bratu Simona, sefa de la Crucea Rosie Cluj. Ii o doamna dedicata trup si suflet activitatii ce o desfasoara…cine stii …poate in urma unei discutii iese ceva.

 8. Bravo, Adi ! Un proiect minunat ! Sper sa gasesti sustinere in multe alte orase !! Cred ca este fezabil cu conditia sa dispara din gradinite furtul alimentelor copiilor ! Vorbesc de Bucuresti unde cunosc !!!!Felicitari inca o data !

 9. vrem si la zalau asa ceva!!!!! pana atunci, mii de felicitari, adi!

 10. I mi place faptul ca te gandesti sa gatesti sanatos pentru puiutii nostrii !
  De ar face cat mai multe gradinite asa ceva, ar fi extraordinar, ar trebui sa ia exemplu si, totodata daca socotesti nici nu e scump meniul.
  La cat mai multe gradinite cu mancare sanatoasa si spor la treaba !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close