Găină umplută. Cu o rață.

425

De obicei, cânt îmi manifest dependența de fotografie, ignor latura mea gastronomică și mă îndrept spre peisaje, obiecte ori persoane. Totuși, uneori mă gândesc la cât de rar mă văd cu Alex (dealerul meu, v-am mai spus) și pentru că știu că-i place și lui mâncarea bună, postez câte una care să-i facă poftă. Sper să vă facă poftă și vouă. Imaginea de mai jos vă arată o găină umplută cu rață (vedeți aici modul de preparare), făcută de Mircea Groza cu ocazia Campionatului de gătit în aer liber – ediția Cluj 2009.  Ai zice că-i o monstruozitate pantagruelică dar nu-i așa. E o ruladă foarte bine făcută, care, dacă-i mâncată omenește, în porții dozate cu mintea, poate fi numită delicatesă și așezată pe cele mai alese și cinstite mese. Să fiți sănătoși și să aveți un sfârșit de săptămână liniștit.

Join the Conversation

 1. DEMENTIALA chestia ! Laborioasa dar merita incercata macar o data in viata.O trec in plan pentru Craciunul viitor.

 2. mmmm
  :( Doamne…
  Acum pestele ala de voiam sa il prepar eu, nu mai are nici un haz.

 3. Da’ un turducken pe cand? :D

  1. adihadean Author says:

   Alex, am făcut și din acela. Și probabil în Martie mai facem.

 4. Buna! Urmaresc zilnic toate retetele,aceastami se pare deosebita,dar nu stiu de ce nu pot vedea modul mde preparare…..nici in uscaturi…nici in ziceri…..Am 63 ani,nu-s o specialista a calculatorului,dar pana acum nu am avut probleme sa pot vizualiza vreo reteta……pot primi un ajutor? ( o indrumare)

 5. adihadean Author says:

  vio, am pus un link în articol, duce exact la postarea cu pricina. nu apare în categorii, probabil pentru că a fost postată înainte ca aceste categorii să fie înființate.
  https://adihadean.ro/2009/03/bucataria-lui-mircea-groza-1/

 6. Si acuma, putina bunadispozitie nu strica… :-))
  Suna bine…imi aduce aminte de Porta si Micutul…personajele lui Sven Hassel, care pusesera gand rau camiloiului detinut de Porta. Asa ca au „gandit” reteta camiloiului umplut, ceva de genul: se taie camiloiul, se curata de intestine, se scot maruntaiele…apoi se iau 12 berbecuti, care tot asa…se curata de intestine si din care se scot maruntaiele si se mai iau 12 rate, care se curata si se umple cu maruntaiele luate de la camiloi si berbecuti. Cu cele 12 rate se umple cei 12 berbecuti, care la randul lor reprezinta umplutura camiloiului. Se sapa o groapa in care se face jar mult si in care se arunca camiloiul. Se lasa sa se coaca inabusit! :-)))))))

  Lasand gluma la o parte, arata excelent si cred c-o sa incerc si asta :-)
  Multumim de idee!

 7. MULTUMESC………..Abia astept sa incerc reteta…….Cineva zicea ca o sa incerce de Craciun……eu nu am rabdare pana atunci….inca odata multumesc…

 8. tot vio….singura nelamurie e ca pielea de la gaina ramane ca e la exterior,dar de la rata cred ca se ia ,ca rata se pune peste gaina ,nu?

  1. adihadean Author says:

   pielea poate să rămână. sau nu, după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close