Pentru surprinzătorul din tine

370

Salut, iar vine sărbătoarea americană ce te enervează; nu înțelegi de ce sărbătorești, iar sarcasmul ți-a luat-o razna. Totuși, pentru ea e important, vrea să marcheze momentul și își dorește o zi specială.

Azi te învăț cum să faci un desert festiv, cu un nume ce „va da bine”: Cremă bavareză cu sos de caramel și crochete de cocos. Nu-i așa că ești tare dacă îți iese?crema-bavareza-

Ieși mai repede și cumpără:

3 ouă

300ml lapte

350g zahăr

3 foi de gelatină

400g frișcă neîndulcită

1 lime

150g fulgi de cocos

O păstaie de vanilie

Despică vanilia în două și pune-o la fiert împreună cu 200ml de lapte. Ia două boluri și separă ouăle, iar peste gălbenușuri pune 50g de zahăr și bate până se dizolvă.

Pune la fiert o oală cu un pahar de apă apoi separat pune gelatina în apă rece.crema-bavareza

Când ajunge laptele la punctul de fierbere toarnă-l treptat peste gălbenușuri în timp ce amesteci viguros.crema-bavareza-

O dată încorporat pune bolul peste oala în care fierbe apă și amestecă până obții un sos nu foarte dens. Pune bolul la o parte, scoate păstaia de vanilie, scurge gelatina și adaug-o la sos amestecând până se dizolvă.crema-bavareza

Răcește sosul până bați 200ml de frișcă, iar apoi încorporează-l în aceasta, amestecând fin cu o spatulă.

Toarnă în orice forme ai la îndemână și lasă la frigider cam 3 ore. Dacă vrei să o scoți din formă ulterior, unge forma cu unt și răcește peste noapte.crema-bavareza

Pentru sosul de caramel pune 60ml de apă, o lingură de suc de lime și 250g de zahăr la foc mediu până obții un sos auriu. Ia oala de o parte și las-o 5 minute la răcit până fierbi 200ml de frișcă nebătută.crema-bavarezaAdaugă apoi frișca treptat peste caramel, amestecând constant. Pune oala înapoi pe foc și amestecă până se omogenizează tot. Lasă sosul la răcit și apoi subțiază-l cu maxim 150ml de lapte.

Pentru ceva crocant, amestecă cocosul cu coajă de lime rasă și coace timp de 5 minute la 180°C.crema-bavareza-

Bate albușurile împreună cu o lingură de suc de lime și 50g de zahăr până face spumă și toarnă cocosul răcit peste acestea. Din compoziție formează crochete și pune-le la copt timp de 15 – 20 de minute până se rumenesc.crema-bavareza

Când ajunge doamna acasă, scoate crema bavareză din frigider, adaugă sos și alătură o crochetă.crema-bavareza

Să auzim de bine!

crema-bavareza

Text&Foto: Vladimir Marian

Printre oale

alist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close