Supă cremă de legume și niște vești bune

678

Vestea bună 1:

În Noiembrie 2010, spre final, înainte de a începe programul Înapoi la ’90, aveam 120 de kilograme fără câteva zeci de grame. Lucru grav (1.89 m, 33 de ani). Mi-a fost ușor să iau decizia de a schimba ceva, nu mi-a fost ușor să schimb ceva. Am început să tai din porții (mâncam mult prea mult) și la aproape două săptămâni după ce am început să mănânc mai puțin, am început să merg la sport. Au urmat sărbătorile de iarnă. Am privit perioada asta puțin speriat. Pauză de sport, multă mâncare-motive serioase de îngrijorare pentru orice gras pocăit (sper să fie înțeleasă corect expresia). N-am slăbit pe perioada sărbătorilor dar nici nu m-am îngrășat.

La începutul anului, am început sesiunile de fat burn (am renunțat la tae bo, nu pentru că nu mi-ar fi plăcut ci pentru că fat burn e tae bo înmulțit cu trei). Am alternat efortul intens cu pilates, tonifiere musculară și mai nou strike zone, un complex de exerciții nu foarte explozive (cel puțin așa a fost prima ședință, cea de acomodare) dar suficient de solicitante. Nu m-a cucerit din prima disciplina asta dar m-a făcut să vreau să descopăr mai mult. O să revin cu amănunte după următoarele două ședințe. Eh, oricum ar fi, în dimineața asta m-am cântărit din nou. Am 106 kilograme. Faceți voi socotelile.

Vestea bună 2:

Ruxandra a organizat un concurs pe blogul ei. Mistertwitter. Sigur că-i prilej de amuzament și încă o ocazie ca noi, băieții, să ne tachinăm între noi. Lucru pe care-l facem oricum, dar măcar acum avem motiv. Am trecut de prima selecție și în acest moment se desfășoară semifinala. N-am trecut prin asta singur, ci grație voturilor voastre, de care am nevoie și pentru a ajunge în finală. Așadar,vă rog să mă votați, fie că aveți ont de Twitter fie că nu. Apoi intrați pe pagina mea de Facebook să vedeți ce am oferit la schimb:). Mulțumesc.

Vestea bună 3:

Ieri am făcut o supă cremă din legume și ciuperci. Lucrurile au mers repede, chiar dacă am vrut să folosesc supă de pui în loc de apă. Am socotit mereu că supa de carne (ori cea de oase) dă o savoare deosebită supelor-cremă. Din acest motiv, și pentru supa mea de ieri am făcut mai întâi o supă de pui. Am folosit aripioare, pentru că au oase și din oase vine savoarea. Am pus aripioarele în apă rece, cu sare, scorțișoară, cuișoare și piper boabe. Le-am lăsat să fiarbă 20 de minute apoi le-am scos din supă.

Țelină, ciuperci champignon, un dovlecel, un cartof mic, 4-5 căței de usturoi. Toate într-o oală, cu puțină sare. Aproape acoperite cu apă (am folosit doar o cană de apă, să le fac mai mult în aburi decât fierte). Am dat focul tare și am pus capacul pe oală. Am lăsat oala pe foc aproape 20 de minute, până a intrat scobitoarea ușor în legume. De aici trebuie să înțelegeți că în 20 de minute am avut și supa și legumele pregătite, nu că am pierdut 40 de minute.

Am pus și niște boabe de fasole (din conservă, deci gata fierte) peste restul legumelor, și o ceașcă de roșii zdrobite. Am turnat supă de pui și le-am făcut pe toate cremă, cu blenderul.

Am ornat supa cu frunze de pătrunjel și busuioc și am întregit-o cu foarte puțină smântână (era destul de întreagă, am folosit smântâna mai mult de dragul contrastului). Pâinea neagră e opțională.

Opțiuni de servire sunt multe. Am încercat și varianta cu germeni și puțin ulei de măsline extravirgin.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Gata am votat, desi stai bine, locul doi nu-i chiar de lepadat(deocamdata,cel putin)!

  2. adihadean Author says:

    mulțumesc:)

  3. As manca dimineata la pranz si seara supe creme,in special cea de legume,poate ai sa postezi si o supa crema de telina,as fi interesanta ce mirodenii sa bag in ea ca sa aiba un gust extraordinar,o sa am musafiri si vreau sa-i dau pe spate.

    1. adihadean Author says:
  4. multumim mult pentru aceasta reteta eram in pana de idei pentru retete supe crema pentru piticul meu, care le adora ….. poate ne mai incanti papilele gustative si cu alte retete de genul acesta

    1. adihadean Author says:

      iulia, mă străduiesc:)

  5. Si cu aripioarele ce ai facut?:))

    1. adihadean Author says:

      ady, vezi mâine:)

  6. Cu votul meu, eşti foarte aproape de primul clasat !
    Baftă !

    1. adihadean Author says:

      matilda, mulțumesc:)

  7. Arata delicios. Trebuie sa incerc si eu, poate asa mai pacalesc si eu lumea sa manance telina :D

    Si eu te-am votat :)

  8. adihadean Author says:

    mulțumesc, crina:)

  9. Buna idee asta cu crema. Cand eram mica nu mancam supe de loc (nici acum nu ma omor dar oricum am mai evoluat). Imi placeau insa cremele de legume pasate (cu mult cartof). Aveam o femeie care gatea si evident facea si supe. Intr-una din zilele in care mi-a pus in fata o supa de vacuta i-am spus ca eu n-aveam de gand sa mananc supa aia nenorocita. Replica ei a fost ca supa nenorocita e ce-mi placea mie (adica crema de legume). De atunci, cremei asa i-a ramas numele – „supa nenorocita”.
    Ei bine, supa ta „nenorocita” arata minunat si pariez ca-i si foarte buna.
    Bafta cu clasamentul in continuare.

    1. adihadean Author says:

      anca, mulțumesc:)

  10. Iuliana Labo says:

    Felicitari pentru vestea nr 1, Vot pentru vestea nr 2 si Merci pentru vestea nr 3!

  11. In ultima vreme stau mai la umbra , adica nu las comentarii, dar supa crema de leguma facuta de tine si incercata de mine ma face sa imi scot inca odata palaria in fata ta.
    Multam

    1. adihadean Author says:

      zumzetta, mulțam:)

  12. Cum o sa se numeasca site-ul pe care o sa fie publicate meniurile la cresele si gradinitele Cluj?

    1. adihadean Author says:

      Mihai, încă nu știu, dar te asigur că va fi promovat:)

  13. Liana Golu says:

    Adi, felicitari pt vestea buna numarul 1, sincer se vede…ma bucur mult pt tine, stiu ce simti, duc aceeasi lupta momentan:-)

    Chiar vroiam sa te intreb ieri la sala ce mai mananci, nu-mi prea vine sa cred ca slabesti cu toate bunatatile astea pe care le faci….dar…ai fugit prea repede cand s-a terminat programul:-)Poate altadata…

    Oricum felicitari pt tot ce faci aici, ne inspiri zi de zi…

    1. adihadean Author says:

      Liana, să știi că mânânc lucrurile pe care le gătesc, doar că am grijă la cantități și la momentul din zi:). Nu-i atât de greu (nici simplu, recunosc):).

  14. Votat și de mine.Nu postez comentarii prea des dar te citesc zilnic de mai bine de un an.Succes!

    1. adihadean Author says:

      wolf, mulțumesc:)

  15. Buna treaba cu supa asta… si felicitari pentru scaderea in greutate! Keep up the good work! :)

    1. adihadean Author says:

      mulțumesc, Cristina.

  16. Adi, de unde cumperi germeni in Cluj?

    Succes in continuare!

    1. adihadean Author says:

      auchan

  17. Adi, exista in Cluj o sala pt baieti sa faca tae-bo, pilates, cardio si restu? Tu unde faci sport?

    1. adihadean Author says:

      raul, eu merg la gimmy. e drept că-s mai multe femei decât bărbați dar nu poți împărți sportul în „pentru fete” respectiv „pentru băieți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close