Pui fraged cu praz – o rețetă potrivită pentru masa în familie

579
Pui fraged cu praz

Dragilor, mă bucur tare mult să vă împărtășesc această rețetă savuroasă de pui fraged cu praz. Cum puiul este „laitmotivul” meselor în familie, de ce să nu-l acompaniem cu o garnitură delicioasă de praz? Am început să integrez prazul în tot mai multe rețete pentru că este delicios, accesibil și are un gust dulceag – pentru mine – mult mai agreabil decât ceapa.

Dacă sunteți curioși să testați rețeta și să faceți cunoștință cu mărinimosul praz, vă invit să pregătim împreună pui fraged cu praz – o rețetă potrivită pentru masa în familie. Pe lângă faptul că este delicioasă, este și foarte ușor de pregătit, iar ingredientele nu sunt pretențioase deloc, sunt la îndemâna oricui. Iar mai jos găsiți lista ingredientelor, precum și pașii de pregătire. O să vedeți cât de simplă este toată povestea.

Ingrediente pentru pui fraged cu praz (2 porții):

 • 2 pulpe de pui întregi (500 g)
 • 5 g sare
 • 3 g piper
 • 2 g nucșoară
 • 20 ml ulei
 • 30 ml apă
 • 400 g iaurt (10% grăsime)
 • 200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
 • 30 g bacon
 • 4 frunze de salvie
 • 290 g praz (o bucată)
 • 150 ml supă
 • 60 g unt

Mod de preparare pui fraged cu praz:

Pentru început am luat pulpele deja curățate și le-am marinat pentru 40 de minute la frigider, în toată cantitatea de iaurt. 

Sos

Între timp m-am ocupat de sos. Am împărțit prazul în 3, am tăiat fiecare parte pe lungime și l-am spălat foarte bine. Pentru sos am folosit doar partea de sus, cea verde mai închis, pe care am tăiat-o feliuțe subțiri pe lățime. Am pus în tigaie 20 g de unt și am călit prazul timp de 15 minute la foc mic spre mediu. După ce s-a călit am adăugat smântâna lichidă, nucșoara și puțin piper. După încă 5 minute la foc mediu, sosul a fost gata. 

Pui fraged cu praz și sos

Praz înăbușit

Am luat 20 g de unt și am pus în tigaie cele două părți rămase din praz. După ce le-am curățat frumos și le-am tăiat pe lungime, au rezultat 4 bucăți. Am prăjit prazul 2 minute cu partea interioară în jos, am adăugat supa și l-am lăsat să se gătească 25 de minute, cu capac deasupra. Apoi încă 5 minute fără capac, timp în care lichidul a scăzut și am adăugat untul rămas. Am caramelizat prazul în unt pe ambele părți încă 10 minute, am presărat puțin piper și gata! 

praz înăbușit

Separat am prăjit și baconul pe care l-am folosit ca și un crocant mărunțit deasupra sosului. În plus am prăjit în ulei frunzele de salvie (pentru servire).

Pulpele de pui

Am scos pulpele din iaurtul în care s-au marinat, le-am spălat și le-am uscat foarte bine. Am adăugat ulei în tigaie și le-am prăjit bine pe ambele părți (aproximativ 30 de minute) după care am stins totul cu 40 ml de apă. Le-am lăsat încă 20 de minute la înăbușit, apoi le-am condimentat cu sare și piper. După încă 5 minute pulpele au fost gata.

pulpe prăjite

Pentru plating am așezat sosul în centru și l-am „deranjat” cu puțin bacon crocant deasupra, pe o parte. Pe cealaltă parte am așezat mândra pulpă și grațiosul praz preparat în unt, plus frunzele de salvie prăjite. 

pui fraged cu praz

Spor la gătit,

Ioana

Alte rețete cu pui găsiți aici.

Join the Conversation

 1. Would definitely go for it.❤️

  1. So happy ❤

  2. Am făcut, a ieșit foarte bine. Mi-a plăcut în special prazul înăbușit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close