Bomba grill, mutată-n cuptor

215

Cândva am văzut pe net (mi-a fost chiar dedicată postarea dar nu mai găsesc linkul) o rețetă publicată în New York Times. Arăta periculos și apetisant. Plecând de la rețeta aceea am construit bomba grill, un monstru pe care l-am mai șlefuit în timp și pe care l-am prezentat cu succes în multe locuri. Ieri a fost Speciala de la Camino. Versiunea asta-i atât de gustoasă încât mi-am zis că ar fi păcat să nu vă dau și vouă rețeta și indicațiile, o să vă zăpăciți invitații cu ea, garantat. Sigur, e indicat să însoțiți mâncarea asta cu sport în ziua în care o mâncați ori măcar cu o plimbare mai lungă și cu un pahar de vin roșu (nu mai mult).

Pentru patru porții aveți nevoie de 800 de grame de carne tocată (amestec 50/50 vită cu porc dar dacă prindeți undeva oaie, zic că merge bine cu vita dar și cu porcul).

Pentru condimentare vă trebuie câte o pișcătură de chimen, sare, busuioc uscat, fulgi de ardei iute, cardamom măcinat, enibahar măcinat și o linguriță de boia. Dacă vreți, puneți ardei iute proaspăt în locul celui uscat. Amestecați bine condimentele într-un mojar.

Șase felii subțiri de bacon/costiță/kaiser/pancetta, orice de felul ăsta funcționează la fel de bine. Trebuie să le împletiți după modelul din imagine. Peste plasa asta se aplică un strat gros de un centimetru de carne frământată bine cu mirodeniile amestecate și cu o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt. Presărați parmezan ras peste stratul de carne, cât să-l acoperiți uniform.

Rulați „covorul” și puneți ruloul pe foaie de copt, într-o tavă, cu îmbinarea în jos, să nu se desfacă. Puneți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Reduceți temperatura la 160 de grade după ce ați pus tava în cuptor. Acoperiți tava cu folie de staniol pentru primele 25 de minute de coacere și descoperiți-o pentru următoarele 15 minute.

Până se coace „bomba” aveți timp să faceți garnitura, jumătăți de cartof coapte cu rozmarin sau cimbru și puțină sare.

Zic oamenii că n-a fost rea mâncarea:).

Merită făcută măcar o dată-n viață. Cred că ar putea fi bună și cu carne de pui, tocată și amestecată cu pătrunjel tocat și puțin pesmet.

Asta-i tot. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. am făcut o dată rețeta, pe grătar, parcă dintr-un kilogram de carne și mi-au ieșit 5 sau 6 bombe. aș încerca-o și în varianta la cuptor pentru că a ieșit senzațională. 6 felii de kaizer pentru fiecare bombă, nu?

  2. M-a impresionat efectiv, aspectul e fantastic. Probabil că gustul bate aspectul. Trebuie să încerc dacă pot împleti ca tine.

    1. Adi Hădean Author says:

      uică, eu n-am nicio îndoială că poți:)

  3. foarte interesant blogul si imi place felul in care descrii retelete iar mancarea…arata fabulossss :D. O sa revin, cu siguranta

  4. Îmi aduc aminte de postarea şi poza de atunci, era pe blogul lui Constantin Gheorghe, cred că prin 2009. Mai ştiu că reacţia mea a fost: „Bomba cu colesterol!”
    Dar cum spui, la foarte rare ocazii, cu un pahar de vin roşu, experienţa trebuie făcută. :)

    1. Adi Hădean Author says:

      exact:)

  5. Sa fie afumata pancetta sau mai bine nu? Merge si ceva cu mai putina grasime? Cum ar fi jambon crud-uscat?

    1. Adi Hădean Author says:

      merge și jambonul

  6. Delicios!!! O intrebare ce nu are legatura cu subiectul curent. Pentru Camino Sunday brunch trebuie ceva in plus decat un simplu e-mail cu numele si nr de persoane?Se primeste reply cu confirmare sau trebuie efectuata plata inainte?Cum anume se procedeaza exact?Multumesc frumos!

    1. Adi Hădean Author says:

      am trimis întrebarea la persoana care poate răspunde:)

  7. E intradevar o mancare ce ar trebui facuta la ocazii speciale, sigur am s-o fac de 8 martie pentru ca am o sarbatotita in familie.
    Arata bine si gustul ma gandesc ca este pe masura, am s-o incerc cu carne de pasare.

    1. Ms fain!am primit raspuns intre timp…can’t wait for the brunch!!!!:)

  8. Marcel Farcas says:

    Iaca aicea gasiti reteta originala: http://www.bbqaddicts.com/blog/recipes/bacon-explosion/
    Demult imi tot sta capul sa o fac – arata bestial si nu ma indoiesc ca e fantastica. Odata s-odata tot o dovedesc… :)
    Fain arata, Adi!

  9. Sper că e bomba la fel de bună pe cât arată…voi afla în curând. Chiar acum pun ingredientele în lista de cumpărături. :)

  10. O idee buna pentru maine… cred ca am ingredientele. Arata intr-un mare fel!

  11. Haciu Hristea says:

    A fost super. Multumiri pentru reteta.

  12. Mama mama ce bine arata.Acum plec spre casa si direct de facut bombe ma apuc.

  13. Chimen= cumin? Sau chimion?

    1. Adi Hădean Author says:

      cumin și chimion sunt același lucru. chimenul nu. dacă am scris chimen, chimen e:).

  14. salut. o intrebare legata de aceasta reteta
    – imi poti da mai multe detalii legate de cartofi copti cu rozmarin? nu am gasit pe site reteta pentru cartofii mentionati in reteta asta. merci si o zi faina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close