Mușchi evantai în sos de vin

898

Mușchi evantai cu sos de vin roșu și salata de castraveți

Dragii mei, azi avem o rețetă simplă, rapidă și plină de gust. Am pus mâna pe un mușchi evantai de toată frumusețea (pentru cunoscători, știți voi despre ce vorbim) și l-am transformat într-o cină pe cinste. Hai să vă arăt cum am făcut!

Ingrediente

Pentru mușchiul evantai:

  • 500 g mușchi evantai (sau pitulice, dacă vreți să fim mai puțin academici)
  • Sare și piper, după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie, tăiată cuburi mari
  • 2-3 căței de usturoi, tăiați rondele
  • 2 tije țelină apio, feliate
  • 1 ardei semi-iute, tocat
  • 100 ml vin roșu sec (de la sponsorul nostru, dacă avem, dacă nu, unul bun de pe raft)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 foaie de dafin (opțional, dar recomandat)

Pentru salata de castraveți zdrobiți:

  • 3-4 castraveți Fabio
  • 2 linguri oțet din vin
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriță semințe de susan
  • Sare și piper, după gust
  • 1 cățel de usturoi, tocat fin
  • 1 linguriță fulgi de ceapă friptă

mușchi evantai

Mod de preparare

Gătirea mușchiului evantai

Am presărat sare și piper peste carne și am aruncat-o într-o tigaie bine încinsă cu ulei de măsline.

pregătire carne

Am rumenit-o frumos pe toate părțile, până a prins crustă aurie, apoi am dat-o deoparte să se odihnească.

În aceeași tigaie, am aruncat ceapa roșie, usturoiul, apio și ardeiul semi-iute. Le-am lăsat să se înmoaie puțin.

Am pus carnea încă o dată în scenă, am stins cu vin alb și am lăsat alcoolul să se evapore.

A venit momentul pastei de tomate și al foii de dafin, pentru un plus de aromă.

pregătire carne 2

Am lăsat la foc mic 5-10 minute, am gustat și am potrivit de sare și piper.

Prepararea salatei de castraveți zdrobiți

Am curățat castraveții parțial de coajă și i-am zdrobit ușor (nu i-am transformat în piure, doar cât să absoarbă bine aromele).

I-am amestecat într-un bol cu oțetul din vin, uleiul de floarea-soarelui, semințele de susan, sare, piper, usturoiul tocat și fulgii de ceapă friptă.

I-am lăsat la rece 10-15 minute pentru ca toate aromele să se îmbine.

Servire mușchiuleț evantai

servire mușchi evantai

Am adus mușchiul evantai la masă, alături de salata de castraveți zdrobiți, și ne-am bucurat de combinația de fraged și crocant, dulce și acrișor. Simplu, rapid, genial.

Poftă bună, oameni buni!

Adi Hădean

Alte rețete cu carne găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close