Dragii mei, azi avem o rețetă simplă, rapidă și plină de gust. Am pus mâna pe un mușchi evantai de toată frumusețea (pentru cunoscători, știți voi despre ce vorbim) și l-am transformat într-o cină pe cinste. Hai să vă arăt cum am făcut!
Ingrediente
Pentru mușchiul evantai:
- 500 g mușchi evantai (sau pitulice, dacă vreți să fim mai puțin academici)
- Sare și piper, după gust
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă roșie, tăiată cuburi mari
- 2-3 căței de usturoi, tăiați rondele
- 2 tije țelină apio, feliate
- 1 ardei semi-iute, tocat
- 100 ml vin roșu sec (de la sponsorul nostru, dacă avem, dacă nu, unul bun de pe raft)
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 foaie de dafin (opțional, dar recomandat)
Pentru salata de castraveți zdrobiți:
- 3-4 castraveți Fabio
- 2 linguri oțet din vin
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriță semințe de susan
- Sare și piper, după gust
- 1 cățel de usturoi, tocat fin
- 1 linguriță fulgi de ceapă friptă
Mod de preparare
Gătirea mușchiului evantai
Am presărat sare și piper peste carne și am aruncat-o într-o tigaie bine încinsă cu ulei de măsline.
Am rumenit-o frumos pe toate părțile, până a prins crustă aurie, apoi am dat-o deoparte să se odihnească.
În aceeași tigaie, am aruncat ceapa roșie, usturoiul, apio și ardeiul semi-iute. Le-am lăsat să se înmoaie puțin.
Am pus carnea încă o dată în scenă, am stins cu vin alb și am lăsat alcoolul să se evapore.
A venit momentul pastei de tomate și al foii de dafin, pentru un plus de aromă.
Am lăsat la foc mic 5-10 minute, am gustat și am potrivit de sare și piper.
Prepararea salatei de castraveți zdrobiți
Am curățat castraveții parțial de coajă și i-am zdrobit ușor (nu i-am transformat în piure, doar cât să absoarbă bine aromele).
I-am amestecat într-un bol cu oțetul din vin, uleiul de floarea-soarelui, semințele de susan, sare, piper, usturoiul tocat și fulgii de ceapă friptă.
I-am lăsat la rece 10-15 minute pentru ca toate aromele să se îmbine.
Servire mușchiuleț evantai
Am adus mușchiul evantai la masă, alături de salata de castraveți zdrobiți, și ne-am bucurat de combinația de fraged și crocant, dulce și acrișor. Simplu, rapid, genial.
Poftă bună, oameni buni!
Alte rețete cu carne găsiți și aici.