Ravioli cu vin

272

Un pahar cu vin roșu pe zi e sănătate curată. Restul îl putem folosi la mâncare. Așa că astăzi vă propun o rețetă de paste ravioli cu vin, umplute cu ricota, spanac și muguri de pin, în sos aromat de unt și salvie. Merg de minune la cină, sau ca antreu pentru un prânz în familie.

Ingrediente ravioli cu vin
  • 500g de făină tip ”00” (plus încă puțin pentru rularea foilor)
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 240ml de vin roșu
  • o lingură de ulei de măsline
  • jumătate de linguriță de sare
Prepararea aluatului de ravioli cu vin

Într-un bol încăpător am cernut făina, am pus sarea și am amestecat gălbenușurile. Albușurile le-am păstrat la rece – vor ieși niște bezele delicioase mâine.

În aluatul sfărâmicios din făină și ou, am adăugat vinul roșu. Eu am folosit un Cabernet Sauvignion mai tânăr, însă merge foarte bine și un Merlot, sau Syrah, sau un cupaj GSM. Cu cât este mai rubiniu, cu atât va colora mai frumos aluatul de ravioli. 

L-am frământat până a devenit elastic, apoi l-am lăsat să se odihnească la rece. Între timp, m-am ocupat de umplutură.

Ingrediente umplutură
  • 500g de spanac proaspăt
  • 50g de muguri de pin
  • un cățel de usturoi, tăiat felii fine
  • o lingură de ulei de măsline
  • 250g de ricotta (sau brânză de vaci mai grasă)
  • un praf generos de sare
Prepararea umpluturii

Am pus într-o tigaie uleiul de măsline, apoi spanacul la călit. Are nevoie doar de câteva minute. Apoi am adăugat mugurii de pin și usturoiul și le-am ținut cât să prindă puțină culoare, fără să se rumenească. După ce s-au răcit puțin, le-am adus lânga ricotta și m-am apucat de întins foile de aluat.

Pregătire ravioli cu vin

Am împărțit aluatul în 4 bucăți, le-am pudrat cu făină și le-am întins cu sucitorul. Cât să încapă mai bine în mașina de paste. Foile merg întinse și doar cu sucitorul, însa eu profit la maxim de acest dispozitiv salvator de timp.

Foile rulate au stat la zvântat preț de câteva minute. Apoi le-am tăiat capetele și le-am împărțit pe fiecare în doua, pe lățime. Am pus câte o linguriță de umplutură la intervale de 2 cm. Am umezit laturile, am pus peste ele cea de-a doua foaie și le-am tăiat în pătrate. Le-am sigilat cu ajutorul unei furculițe și au rămas la rece, așteptând vremea cinei.

Servire ravioli cu vin
  • 50g de unt
  • un mănunchi de salvie
  • un cățel de usturoi, tăiat felii
  • câțiva muguri de pin

Într-o tigaie încăpătoare am pus la infuzat untul, usturoiul și frunzele de salvie tocate. Am fiert ravioli cu vin în apă (cu o lingurița cu vârf de sare) cam 2 minute. Le-am scurs și le-am pus direct in tigaie. Câte un minut pe fiecare parte și sunt gata!

De fiecare dată rămâne măcar un pahar de pus alături de pastele ravioli cu vin, umplute cu ricota, spanac și muguri de pin, în sos aromat de unt și salvie.

S-aveți poftă!

Irina 

Găsiți mai multe rețete de ravioli aici.

Join the Conversation

  1. Foarte interesant…
    O să încerc și eu…
    Felicitări!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close