Împreună pentru refugiații ucraineni

326

Interna noastră Cristina Frangopol, se alătură acțiunii de susținere a refugiaților ucraineni care tranzitează țara noastră prin vama Nădlac 2 din Arad. În cele ce urmează, Cristina ne vorbește despre necesitățile de la punctul de trecere a frontierei și despre cum putem să-i ajutăm pe cei de acolo.

“Urmărim cu admirație ajutorul oferit de voluntarii de peste tot din țară și ne simțim mai uniți, mai umani și calzi. 

Cetățenii ucraineni refugiați, care tranzitează România cu mașina și merg să își caute familiile și prietenii în alte țări petrec multe ore până la ieșirea din țara noastră, dar îi așteaptă încă un drum la fel de lung până la destinație. 

Vama Nădlac 2 din Arad este una dintre cele mai aglomerate vămi rutiere, cu un trafic zilnic, curent, de aproximativ 3000 de refugiați si cu o creștere estimată pentru perioada următoare. Așa cum vedem peste tot, majoritatea sunt femei însoțite de copii. 

Am stabilit aici împreună cu ISU Arad un punct în care să îi sprijinim și să îi așteptăm pe refugiați cu un pachet de mâncare, pentru a le face călătoria puțin mai ușoară. Le oferim sandwichuri, gustări, apă, și o încurajare sinceră.

Dacă doriți să ne susțineți, ne-ar fi de mare ajutor pachete de alimente potrivite pentru drum și consum în mașină (sandwich, mâncare împachetată, apă, suc de fructe, iaurt de băut și gustări, iar dacă sunteți din zonă și doriți să asistați în vamă, vă așteptam cu drag să fim lângă oamenii care au nevoie de noi. „

Pe Cristina puteți să o contactați la acest număr de telefon 0730.577254, în cazul în care aveți nevoie de informații sau detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close