Încercând să mai profit doar puțin de vremea rece, pot spune că o supă cremă este un preparat cu adevărat reconfortant și plăcut. În general, pentru mine vremea rece, perioada Noiembrie – Martie este perfectă pentru supe creme, acestea fiind sănătoase, conțin un aport mai mare de legume și sunt ușor de pregătit. Astfel, în ideea menționată mai sus am pregătit o supă tare cremoasă de ardei copți cu cartofi. Acest preparat este relativ ușor de gătit, mai mult durează coacerea legumelor, după care, cu un mixer vertical sau un robot ai obținut supa aceasta vibrantă și plină de culoare. Dacă sunteți tare curioși și vreți să testați rețeta de supă cremă de ardei copți, regăsiți toate detaliile mai jos.
Ingrediente pentru supa cremă de ardei copți:
- 400 g ardei proaspăt (200 g ardei copt)
- 290 g cartof dulce
- 230 g cartof roșu
- 50 g pastă de roșii
- 2 g ghimbir răzuit
- 100 ml smântână lichidă
- 250 ml supă concentrată de pui
- 150 ml apă
- 4 g sare
- 2 g piper
- 1 bucată usturoi întreg (53g)
- 1 ceapă (67g)
- 30 g unt nesărat
- 1 linguriță de zahăr brun
- 3 ml ulei de măsline (pentru usturoi)
- Parmezan (servire)
- Pâine prăjită (servire)
Metoda de preparare supă cremă de ardei copți
Cum am copt legumele?
Pentru început am preîncălzit cuptorul la 190℃, am pregătit ardeii și cartofii pentru a-i pune la cuptor. Ardeii i-am spălat și i-am pus pe o folie de aluminiu la cuptor, cartofii i-am secționat în bucăți mai mici ca să se prepare mai repede, iar usturoiul întreg l-am lăsat cu coajă și l-am tăiat puțin la suprafață, în această etapă l-am stropit cu ulei de măsline și puțină sare. Am înfoliat usturoiul, după care l-am introdus împreună cu toate legumele, la cuptor.
Ardeii și usturoiul au stat 35 de minute la cuptor, iar cartofii au stat 1 oră la cuptor, am verificat cu o furculiță – dacă se pătrund ușor înseamnă că sunt copți corect.
https://www.high-endrolex.com/25Cum am făcut supa?
După ce am decojit ardeii, cartofii și am extras miezul din usturoi, a urmat prepararea propriu-zisă a supei. Astfel, am tăiat ceapa cubulețe mici, iar într-o oală de inox am pus untul și ceapa, pregătită de călit. După ce s-a călit ceapa am pus pasta de roșii, ghimbirul și lingurița de zahăr brun. Am tăiat cubulețe toate legumele scoase din cuptor și le-am pus peste mixul din oală, le-am mai călit puțin împreună (aprox. 2 minute), după care am stins totul cu supa de pui (supă concentrată fără condimente) și apa.
Toate legumele au fiert împreună timp de 5 minute la foc mediu, după care am adăugat smântâna lichidă, sarea și piperul, au mai stat 1 minut la foc mic, după care am mixat totul cu ajutorul unui mixer vertical până când am obținut cremozitatea și finețea dorită.
Pentru servire am optat să pun niște bucăți de parmezan înăuntrul supei (opțional), pot spune că aroma ardeiului copt merge foarte bine cu parmezanul, nu mai zic de culoare și de gust, care sunt wow. Sper că am reușit să vă conving sau să vă fac puțin curioși, astfel încât să testați rețeta de supă cremă de ardei copți.
Poftă mare,
Alte rețete de supă cremă găsiți aici.
Este foarte buna,multumesc mult!
Esti depasit de orice tine de gatit, mai bine te-ai rezuma la mici si gratare cu porc. Nu intelegi nimic din ceea ce tine de arome si de modul cum interactioneaza acestea.
Bună! Se vede că nu ați citit rețeta in întregime, deoarece a fost „creată ” de către mine în timpul programului de internship, nu de către chef Adi Hădean. Puteți să-mi adresați mie feedbackul.
De asemenea, un mic sfat pe viitor, un feedback constructiv nu implică jignirea sau subminarea altor persoane. Dacă dumneavoastră considerați că nu sunt combinate bine aromele, măcar spuneți clar ce și cum. O zi liniștită!