Supă cu fructe de mare – cu gândul la vacanță

1.9K

Supă cu fructe de mare

  Supa cu fructe de mare este un preparat care îmbină savoarea intensă a mării cu căldura și confortul unei supe bogate. Ideală pentru serile răcoroase sau când sufletul cere ceva reconfortant, această rețetă își propune să aducă pe mesele noastre un strop de măreție marină, într-o formă cât se poate de primitor de caldă.

  Dacă doriți să aveți această licoare delicioasă și în farfuriile voastre, vă invit să urmărim împreună pașii pentru crearea acesteia.

Ingrediente pentru supă cu fructe de mare

  • Baby caracatiță    300g
  • Creveți                   300g
  • Midii                       150g
  • Cocos cremă         250g
  • Ciuperci                 200g
  • Lemongrass          2 tije
  • Lămâie                   1
  • Ghimbir                 35g
  • Ceapă albă            1
  • Usturoi                   10 căței
  • Turmeric                3g
  • Fish sauce              1 linguriță
  • Coriandru              1 legătură

 

Ingrediente

Mise en place

  Am tocat ceapa brunoise, adică în cuburi fine, usturoiul și ghimbirul la fel, iar tijele de lemongrass le-am tăiat în bucăți de aproximativ 2cm. Următorul pas a fost sa decortichez creveții și caracatița.

  Midiile le-am curățat bine cu un burete curat, sub jet de apă.

  Cam atât cu pregăteala, să trecem la părțile mai interesante.

Instrucțiuni midii

  Am început prin a căli usturoiul  împreună cu codițele de coriandru, apoi am aruncat și midiile în ecuație, răcorindu-le cu zeama de lămâie.

  Am lăsat la foc mic până când toate midiile s-au deschis.

Preparare Midii

Instrucțiuni supă

  Primul pas a fost să călesc ușor ceapa, ghimbirul și lemongrass. În această compoziție am topit crema de cocos și am adăugat turmericul. Am turnat aproximativ 2l de apă și am lăsat la fiert pentru a extrage bine toate aromele.

  După 15 de minute, a venit rândul caracatiței, iar după alte 15 minute al creveților și midiilor, împreună cu saftul în care am gătit midiile, apoi am adăugat sare după gust și sosul de pește. Următoarele la rând au fost ciupercile.

  Zece minute a mai durat până când supa cu fructe de mare a fost gata.

Plating 

  Într-un bol am pus supa cu fructe de mare, o linguriță de icre de Lumpfish (icrele sunt opționale) și o felie de lămâie.

  Acoperit-am cu niște frunze de coriandru și gata, pregătită de savurat.

 

servire supă cu fructe de mare
 

Ținem aproape,

David

Alte idei de supe mai găsiți și aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close