Pachețelele de primăvară sunt acel tip de gustare, care vine cu surprize și asta pentru că sunt atât de multe combinații care pot fi folosite, încât cu siguranță vor fi o surpriză pentru cei care le vor gusta. Eu am pregătit, astăzi, pachețele de primăvară cu creveți.
Le-am făcut cu legume crude, tăieței și creveți, dar pentru un plus de aroma am făcut si un sos din unt de alune și caju. Dar zic să trecem la treaba.
Ingrediente pachețele de primăvară cu creveți
- 200 gr creveți
- 1 morcov
- ½ castravete Fabio cu coaja
- o mână de salată verde
- 2 ridichi
- câteva fire de coriandru
- o mână de tăieței de orez (sau tăiței speciali pt wok)
- sare
- piper
- sos de soia
- ulei de orez
- foi de orez
Ingrediente sos
- 4 linguri unt de alune
- 2 linguri unt de caju
- o lingură sos de soia
- jumate de linguriță sos de chili iute (Sriracha)
- 150 ml apa
- o lingura amidon de porumb
Pregătire pachețele de primăvară
Am început prin a tăia morcovul și castravetele, julliene, cat mai subțire, iar ridichile, rondele.
Am spălat creveții, i-am curățat și i-am lăsat deoparte să lase surplusul de apă.
Într-o tigaie am pus puțin ulei de măsline, cam 2 linguri, creveții, o lingură de sos de soia și am râșnit niște piper boabe. I-am lăsat să se pătrundă, 2 minute pe o parte și 2 minute pe cealaltă, după care i-am lăsat să se odihnească.
Pregătire sos
Am început prin a amesteca bine de tot amidonul și apa, cât să nu rămână cocoloașe. Am pregătit o alta tigaie, în care am pus celelalte ingrediente, și anume, cele doua tipuri de unt, sosul de soia si pasta de chili, am adăugat și apa și am amestecat până am obținut un sos legat și cremos.
Separat am luat o oală mică, am umplut-o pe jumătate și am lăsat apa să atingă punctul de fierbere, după care am oprit focul și am pus tăiețeii, am acoperit oala. În aproximativ 5 minute, tăiețeii au fost gata.
Am pregătit o farfurie întinsă, cu apă călduță și am pus o foaie de orez. Când aceasta s-a înmuiat, am transferat-o pe suprafața de lucru si am început sa montez pachețelele. Am pun un strat de salata, peste am pus bastonașe de morcov și castravete, am adăugat rondele de ridichi, frunze de coriandru, sare si piper. Lângă am pun un rând de tăiței, iar deasupra un rând de creveți, tăiați în jumătate. Am rulat cât să cuprind tăiețeii si legumele, apoi am stras marginile spre interior și am continuat sa rulez, până am ajuns la capătul foii de orez.
După ce le-am rulat frumos pe toate, am așezat pachețelele de primăvară pe un platou și le-am servit alături de sosul de alune și caju.
Sper să vă placă propunerea mea de pachețele de primăvară cu creveți, cu sos de alune și mai sper că v-am făcut destul de curioși încât s-o încercați.
Enjoy!
Până la rețeta următoare, ne vedem pe Instagram.
Zile senine,