Pentru că luna aceasta sărbătorim femeia în toată splendoarea și bunătatea ei, gândul meu cald merge către toate mamele care au grijă mereu de noi. Indiferent de vârstă, grija lor ne însoțește la tot pasul. Mâncarea bună vindecă și hrănește trupul și sufletul și ne dă o stare de spirit bună. Mâncarea bună înseamnă dragoste și grijă. Vă propun o rețetă de ardei umpluți cu sos de năut și linte, o rețetă de mâncare caldă, preparată cu ingrediente bune și sănătoase. O mâncare gustoasă care o să aducă zâmbetul pe chipul tuturor membrilor familiei, în special pe cel al mamei. Mi-o și imaginez venind acasă de la lucru și găsind acest preparat pe masă. Iar mirosul oriental care învăluie toată casa nu mai are nevoie de nicio introducere.
Ingrediente pentru ardei umpluți cu sos de năut și linte:
- 250 g năut hidratat
- 150 g linte
- 400 ml lapte de cocos
- 5 – 6 bucăți de ardei gras
- 1 ceapă
- 2 morcovi mari
- 300 ml sos de roșii / bulion
- 5 căței de usturoi
- 100 g spanac proaspăt
- sare
- câte o linguriță de: boia, chimion și nucșoară
- 50 ml ulei
Cum am pregătit legumele?
Pentru început am spălat lintea și am pus-o la hidratat cât să treacă apa peste ea. Am spălat apoi toate legumele și le-am pregătit astfel: morcovii i-am dat pe răzătoare, pe latura cea mai mare, ceapa am tocat-o cubulețe, usturoiul l-am zdrobit și l-am lăsat întru-un bol așteptându-și rândul. Am tăiat ardeiul gras pe orizontală și l-am așezat frumos în tava unsă cu 2 lingurițe de ulei.
Metodă de preparare ardei umpluți cu năut și linte
De aici totul devine simplu, timpul de gătire pentru această rețetă este de 45- 50 minute.
Într-o crăticioară am pus uleiul și l-am lăsat la încins. Într-o altă crăticioară am pus lintea la fiert, după ce am scurs apa în care a stat la hidratat și am înlocuit-o cu o apă curată. Peste uleiul încins am adăugat condimentele pe care le-am lăsat un minut la foc mic, apoi am adăugat ceapa și morcovul. Peste tot acest amestec am pus sosul de roșii și am lăsat morcovul să fiarbă timp de 20 de minute. Având în vedere că este tocat atât de mărunt, nu necesită un timp atât de mare de fierbere, mi-am dorit să rămână ușor crocant.
După ce a fiert 20 de minute am adăugat și năutul (năut din conservă) scurs și spălat, lintea care a fiert și ea între timp, apoi am adăugat laptele de cocos și usturoiul. Am mai lăsat totul la fiert timp de 10 minute pe ceas și am pornit cuptorul la 200 °C.
Când sosul de năut și linte a fost gata, l-am luat de pe foc și am adăugat spanacul. Apoi am început să umplu ardeii cu ajutorul unei linguri.
Am umplut toți ardeii și i-am pus la cuptor pentru 15 minute la temperatura de 200 °C.
După ce au trecut cele 15 minute am scos ardeii și am așteptat-o pe mama cu masa pusă.
Pe lângă faptul că este și o rețetă de post sau vegană este și foarte gustoasă și vă recomand să înmulțiți cu 2 această rețetă de ardei umpluți cu sos de năut și linte pentru că nu o să ajungă.
Poftă bună!
Ionela
Alte rețete fără carne găsiți aici.
Super reteta, big like ;)