Rulouri cu brânză sărată și verdețuri

738
Rulouri cu brânză sărată și verdețuri

Dragilor, sincer vă spun îmi place tare mult să merg la piață, mai ales la o piață bine aprovizionată unde găsești de toate. Cu siguranță aveți și voi un astfel de loc de unde vă aprovizionați cu cele mai bune și proaspete ingrediente, direct de la producătorii locali. Pentru azi vă propun o rețetă în care majoritatea ingredientelor sunt luate din piață – rulouri cu brânză sărată și verdețuri. Am găsit la piață, pe la bunicuțe, multe verdețuri – spanac, ștevie, ceapă, mărar. Bineînțeles am făcut un popas pe la zona cu brânzeturi, unde am găsit niște telemea de vacă și de capră puțin sărate, numai bune de pus în aceste rulouri cu brânză și verdețuri. Dacă v-am făcut curioși, aveți toate detaliile mai jos și metoda de preparare. 

Ingrediente pentru aluatul de rulouri cu brânză sărată și verdețuri

 • 450 g făină tip 650
 • 4 g sare
 • 40 ml unt topit
 • 280 ml apă călduță
 • 7 g drojdie uscată
 • 5 g de zahăr

Ingrediente pentru umplutură pentru rulouri cu brânză sărată și verdețuri

 • 1 ceapă verde (19 g)
 • 21 g mărar
 • 21 g ștevie
 • 16 g spanac
 • 200 g telemea de capră puțin sărată
 • 200 g telemea proaspătă de vacă
Ingrediente pentru Rulouri cu brânză sărată și verdețuri

Metodă de preparare 

Pregătire aluat

Pentru început am activat drojdia uscată, am încorporat drojdia în apa călduță cu puțină făină și am lăsat-o deoparte timp de 15 minute. Într-un bol mare am pus restul de făină, zahărul, sarea și untul topit. După ce s-a activat drojdia am pus-o peste celelalte ingrediente din bolul mare.

Am frământat aluatul timp de 15 minute, după care l-am lăsat la dospit timp de 2 ore la temperatura camerei, acoperit cu o folie de plastic. 

pregătire aluat

Pregătire umplutură

Cât timp a dospit aluatul, am putut să mă apuc de prepararea umpluturii. Astfel, într-un bol am amestecat ambele brânzeturi cu ceapa verde tăiată cât mai mărunt, mărarul tocat, spanacul la fel și de la ștevie am aruncat pețiolul (tulpinița mai tare de la frunze), și am tăiat-o cât mai mărunt. Am amestecat toată compoziția cu mâna și cu ajutorul unei furculițe, după care am adăugat și un ou, ca să țină legate ingredientele. 

pregătire umplutură

Cum a pregătit rulourile?

După ce aluatul a dospit, am luat un sucitor și l-am întins pe suprafața unei foi de copt, cu puțină făină. Am încercat să-l întind cât mai simetric, în formă de dreptunghi, l-am mai îndreptat cu un feliator de aluat. 

pregătire aluat
cum intind aluatul

Odată aluatul întins, am pus și umplutura pregătită anterior. Am întins umplutura cât mai bine pe toată suprafața aluatului. Pentru a face aceste rulouri de brânză, a trebuit să rulez tot aluatul, ca în poză și să-l secționez în bucăți mai mici, eu m-am ales cu 9 bucăți. 

cum intend umplutura
rulare aluat
cum am tăiat aluatul
cum am așezat aluatul în vas

Am așezat cele mai mândre rulouri în tava de ceramică (tava am dat-o cu niște unt). Pe celelalte le-am pus într-o altă tavă mai mică. Bineînțeles, voi dacă aveți un recipient de copt mai mare e bine să le puneți pe toate împreună. Le-am mai lăsat la dospit 30 de minute. Apoi le-am băgat la cuptorul preîncălzit la 175℃ timp de fix 40 de minute (20 de minute cu încălzire sus și jos și alte 20 de minute cu ventilație).

După ce le-am scos din cuptor am pus rulourile pe un grătar ca să se răcească. Opțional le puteți da cu niște unt și usturoi presat pe deasupra. 

Rulouri cu brânză sărată și verdețuri -

Sper să vă placă mult această rețetă, pe mine m-a dus cu gândul la plăcintele făcute de mama și bunica, acele plăcinte cu verdețuri și brânză prăjite în tigaie. Poftă mare!

Rulouri cu brânză sărată și verdețuri - gustul fresh al primăverii

Până data viitoare, 

Ioana  

Găsiți alte rețete sărate aici.

Join the Conversation

 1. Arata demential :) Yummy! Ma bate gandul sa le incer. Am facut candva cu pesto si acum mi-ai deschis iarasi pofta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close