Salată cu vinete coapte și avocado

327

Salata de vinete poate fi în multe feluri. De exemplu, poate fi o doar „cu vinete”, acestea aducându-și aportul dar nefiind vedeta din farfurie. Ieri, în a doua zi fără carne a acestei săptămâni, am încropit o salată colorată ca zilele de primăvară care, iată, au cam venit. Să vă spun:

Am copt (de fapt am fript, dar fără grăsime) patru vinete nu prea mari, direct într-o tavă ce a jucat rol de plită. Cu hota pornită, n-am avut probleme cu fumul. Am presărat sare grunjoasă peste ele și le-am lăsat sub un prosop, nu mai mult de zece minute.

vineteCât s-au copt ele, am preparat niște apă de roșii. Am scos miezul cu semințe din trei roșii (l-am păstrat intact, că-i bun în salată) și am fiert pulpa în apă cu puțină sare, o jumătate de oră, în clocote mici. Am strecurat lichidul prin sita fină și l-am răcit. Am curățat apoi un avocado care mai avea o săptămână bună până să fie copt (mie-mi trebuia așa, nu copt).

avocadoAm pregătit niște ulei cu aromă de busuioc, zdrobind o ceașcă de frunze într-o ceașcă de ulei și strecurând rezultatul.

ulei

Am curățat vinetele și le-am lăsat să se scurgă. O parte au devenit piure cu leurdă, una a fost păstrată pentru salată.

vinete coapteAm bătut bine apa de roșii rece-rece cu uleiul rece-rece. S-au emulsifiat binișor. Emulsia a fost dressingul salatei mele.

apa de rosiiA pus într-o farfurie încăpătoare câteva frunze de untișor, câteva frunze de lobodă, 10-12 felii subțiri de sfeclă fiartă, câteva fâșii de castravete foarte subțiri și flexibile, miezul roșiilor cel pus la păstrare pentru acest moment, avocado-ul făcut felii subțiri și o vânătă coaptă, tăiată-n bucăți mari. Am sărat și pipărat lejer toate astea apoi am pus dressingul.

salata (2)Din belșug.

salata (3)Fără glumă. Și fără exageraări. E fain dacă se adună puțin pe fundul farfuriei, cu condiția să nu fie prea mult și cu condiția să mănânci salata repede.

salata (1)Amestecați folosindu-vă degetele spălate, veți avea o salată ceva mai aerată și cu volum. Fiți blânzi:).

salata (4)Atât pentru azi.

salata (7)Să fiți sănătoși.

salata (5)

Join the Conversation

 1. interesanta salata,in special dressingul

 2. Uau, deja nu mai pot de pofta! D-abia astept sa o fac.

 3. alexa georgeta says:

  economa si rapida si gustoasa pe deasupra . buna ptr. cei care tin regim.

 4. Detaliile aici par sa faca toata diferenta :)

 5. Excelenta !
  intrebare: fara lamaie sau altceva, este suficient doar sucul de la miezul de rosii ? ele sunt oricum fade …

  1. Adi Hădean Author says:

   nu-s fade, dacă le cumperi pe cele mai bune:). prin fierbere, gustul se accentuează, oricum.

 6. Imi place pentru ca este foarte apetisanta si are destul de putine calorii.

 7. Arata foarte bine și cred ca acesta combinație de legume si culori merg foarte bine împreună. Numai la dressingul acela am o mica îndoială, pana nu incerc nu-mi dau seama. Mulțumim pentru rețeta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close