Gazpacho verde – prospețimea verdețurilor în farfurie

429

Cu poftă de soare și de verde vin cu propunerea unui Gazpacho verde inspirată fiind de tarabele din piață. Încurajez totodată consumul de legume verzi, nu există prea mult verde în viețile noastre.
Suntem înconjurați de legume și sunt foarte ușor de preparat și de inserat în dieta noastră. Recunosc că nu e chiar atât de cald pentru un Gazpacho verde, dar mie mi se pare cea mai bună formă de a combina aceste legume, pentru că nu sunt supuse procesului termic, acestea își păstrează toate proprietățile. Astfel ne hrănim cu tot ce are mai bun natura de oferit, avem parte de un aport bun de vitamine și fibre.

Ingrediente pentru Gazpacho verde:


1 adei gras verde
1 castravete
2 tije de țelină apio
O ceapa verde
1 măr Granny Smith
O mână de frunze de spanac
O mână frunze de salată
1 ardei iute
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță oțet de mere sau zeamă de lămâie

Condimente pentru Gazpacho verde:


Frunze de busuioc
Frunze de mentă
Pătrunjel
Ghimbir
1 cățel de usturoi
Piper, sare și cardamom

Extra:


1 cană de apă rece

Ingrediente

Mi-am pregătit locul de joacă pentru Gazpacho verde astfel:
Am spălat bine spanacul, salata, tijele de apio și toate verdețurile implicate activ la crearea delicioasei supe.
Într-un recipient am pus uleiul de măsline și oțetul de mere, iar separat am pregătit și condimentele, minuțios.

Ingrediente pentru gazpacho verde

Mod de preparare Gazpacho verde:

Am început prin a curăța de coajă mărul, castravetele, am curățat și ardeiul, am dat pe răzătoare un pic din rădăcina de ghimbir. Am tocat toate ingredientele în bucăți mici pentru că urmează să le pun în blender și să le mixez.
Am pus verdețurile în recipientul blenderului, am adăugat și condimentele, o fâșie de ardei iute și o cană de apă rece. Am mixat câteva secunde până a căpătat consistența unei supe creme.

ingrediente gazpacho

Toată combinația asta de verde mi-a dat energie și stare bună pentru tot restul zilei, are un gust senzațional, plin de arome proaspete.

Cu aceasta rețeta îmi doresc să invoc razele soarelui, pentru că avem nevoie de un strop de fotosinteză.

Ionela

Găsiți aici alte idei de supă.

Join the Conversation

  1. E trist că atât de mulți oameni pun sănătatea în pericol cu diete și produse dubioase de slăbit de pe internet, în loc să apeleze la sfaturile unui nutriționist. ️ Oare de ce e atât de tentant să cauți „soluții miraculoase” în loc de schimbări echilibrate în stil de viață? Sper că avertismentele medicilor vor fi luate în serios, pentru că efectele pot fi grave. Sănătatea ar trebui să fie mereu prioritară!

  2. Trist e că mulți pun sănătatea în pericol cu diete și produse dubioase de slăbit online, ignorând sfatul nutriționiștilor. ️ De ce e atât de tentant să cauți „miracole” în loc de schimbări echilibrate de lifestyle? Sper ca avertismentele medicilor să fie ascultate, căci consecințele pot fi serioase. Sănătatea trebuie pusă mereu pe primul loc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close