Dragii mei, astăzi vă prezint o rețetă foarte simplu de făcut, ca mai toate rețetele pe care vi le prezint. Mușchiulețul de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir este ingredientul principal al rețetei, lângă care voi pregăti niște cartofi răntăliți, cum se zice la noi în Ardeal, de vă veți linge pe degete, nu alta.
Pentru rețeta de pui cu cartofi răntăliți aveți nevoie de:
- Mușchiuleț de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir
- zeamă de lămâie
- Sare și piper
- Ulei de măsline
- Pătrunjel proaspăt
- Un pahar de vin alb
- O ceapă eșalotă
- Cartofi fierți
- Boia afumată
- Ceapă verde
Cum am pregătit mușchiulețul de pui Zdravăn Moldovenesc
Ingredientele pe care le folosesc sunt de cea mai bună calitate, sau cel puțin așa-mi place mie să cred. Dar cu puiul de la Familia Safir nu dau greș niciodată. De data aceasta am ales mușchiulețul deja tăiat fâșii, pentru că este fraged și gustos, și, cel mai important, se gătește foarte repede.
Ce-am făcut cu el? L-am stropit cu oleacă de zeamă de lămâie, l-am condimentat cu sare și piper, apoi am adăugat ulei de măsline, din belșug, iar la urmă am mai pus și câteva frunze de pătrunjel proaspăt.
Am fript puiul în tigaie cam 4 minute pe fiecare parte, am stins cu vinul alb și am mai ținut carnea pe foc încă 4 minute. Am scos carnea pe o farfurie și am lăsat-o la odihnit.
Cum am procedat cu cartofii răntăliți
În locul cărnii, în tigaie, am pus eșalota tăiată mărunt, iar imediat după, am adăugat cartofii fieți, tăiați rondele, sau pe acolo. Am pus boiaua afumată, am adăugat ceapa verde tăiată și ea rondele și am amestecat.
Într-un minut au fost gata și cartofii răntăliți, din care am pus o porție pe farfurie, am pus și niște fâșii de mușchiuleț fript și cam aia a fost. Greu? Absolut deloc!
Mai jos vă las și rețeta video.
Până data viitoare, să fiți sănătoși!
Alte rețete cu pui de la Familia Safir mai găsiți și aici.