Confit de rață

4.7K

Confit de rață – când auzi denumirea asta iți zboară gândul la ceva sofisticat, dar adevărul e că e mai sofisticat cuvântul în sine decât rețeta. Aceasta modalitate de pregătire, conferă cărnii o fabuloasă textură și aromă, fiind gătită in untură de rață, printr-un proces lent.

Este un preparat aromat, care poate ușor să facă parte dintr-un meniu de sărbătoare.

Ingrediente pentru prepararea Confitului de rață
  • Pulpe de rață
  • Untură de rață
  • 4 căței usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • Sare
  • Piper
Modalitate de preparare Confit de rață

Pentru început am pus pulpele de rață intr-un vas, le-am asezonat bine cu sare și piper, am pus crenguțele de cimbru și rozmarin și cățeii de usturoi, iar mai apoi am pus și untura de rață. Am băgat vasul la frigider și l-am lăsat peste noapte, timp în care aromele au avut timp destul să pătrundă în carnea de rață.

Următoarea zi, înainte să mă reapuc de treabă, am pornit cuptorul, la 150 de grade.

Am scos de la frigider pulpele de rață, le-am spălat puțin de excesul de sare, le-am pus in vasul in care urmează să le gătesc, impreuna cu grasimea de rață, și celelalte ingredinete in care acestea s-au odihnit peste noapte.

Am acoperit vasul cu folie de aluminiu și le-am lăsat sa se găteasca lent timp de 2,5-3 ore, timp în care le-am întors pe ambele părți.

În ultimele 15 minute, am urcat temperatura cuptorului la 190 de grade și am lăsat pulpele să se gatească la foc iute, până pielea a devenit crocantă și aurie.

Dupa ce pulpele s-au gătit destul, excesul de grăsime ramas a ajuns depozitat într-un borcan. Bineînteles că și carnea rămasă se poate trasnfera în același recipient. Va rezinsta foarte bine până la o lună.

Noi am consumat confitul de rață lângă un piure de mazăre și baby carrots caramelizați.

A fost un dish sățios, delicios și desigur arătos, cu care sigur vă veți încânta invitații la masa de sărbătoare.

Zic s-avem poftă!

Zile senine,

Larisa

Găsiți aici mai multe rețete cu pulpă de rață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close