Ce am mai prestat la locul de muncă

211

Locul meu de muncă e cam peste tot pe unde mă aflu. Ai zice că trebuie să am o viață tare grea, dar din fericire nu-i așa. Locul meu de muncă e de cele mai multe ori și locul în care mă destind, mă simt bine, mă bucur de companie, de mâncare, de idei noi, de un pahar de vin bun sau de o bere (cu berea, mai rar, pe motiv de talie). Acum două seri, de exemplu, m-am aflat într-un loc despre care o să vă povestesc cu detalii și lux de amănunte într-o altă zi. Azi vă spun doar ce mâncare am făcut în locul acela de muncă și distracție pentru mine, doar de distracție pentru alții.

Legume. Multe. Ceapă roșie, ceapă verde, praz, roșii, usturoi, dovlecei, morcovi tineri, arpagic, dovleac plăcintar. Spălate/curățate (unde a fost nevoie de curățare), stropite cu ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic, presărate cu sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat, puse în cuptor pentru o oră  și un pic la 160 de grade Celsius.

V-am speriat cu legumele? Hai să vă spun despre carne: cotlet cu os, piele și puțină grăsime. Între os și carne am făcut un tunel (cu cuțitul) pe care l-am umplut cu o pastă făcută din pătrunjel, salvie, rozmarin (frunze), coriandru, anason, chimen, piper (boabe), frecate toate în mojar, cu puțin ulei de măsline.

Am crestat pielea (nu foarte adânc), am frecat carnea cu sare și piper și am înfipt în ea cuișoare. Rol dublu au cuișoarele: pe de o parte aromează, pe de altă parte favorizează digestia, lucru care ajută, mai ales dacă ai carne de porc în meniu. Am pus carnea în tavă, am turnat două beri lângă ea și am acoperit-o cu folie de staniol. Am pus-o în cuptorul bine încins (250 de grade Celsius) pe care l-am potrivit apoi la 160 de grade. După o oră am îndepărtat folia, după încă o oră am mărit temperatura la 200 de Grade ca să caramelizez pielea iar după alte șapte-opt minute am scos carnea din cuptor și am lăsat-o să se odihnească zece minute.

Rezultat delicios.

Legumele, foarte bune și ele. Moi unele, ușor crocante altele, colorate și aromate plăcut.

Știți ce am făcut cu ele? Le-am mâncat.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Excelent pentru maine, nu vreau sa-i dau emotii azi lui mica-mea, care e in post …:)

  2. sa va fie de bine!
    foarte bine arata:-))

  3. Cred ca ar saliva si Andreea Raicu-prietenii stiu de ce !Prietenii tai ,nu ai ei ,sa fim bine intelesi.Mi-ar fi placut emisiunea de pe B1 daca te-ar fi lasat si pe tine sa vorbesti ! Oricum,noi suntem aceia care alegem daca sa fim vegetarieni sau nu,si in mod cert sfaturile doamnelor din emisiune, pareau a se impune cu forta-ceea ce mie una nu-mi place.Sa auzim de bine !

  4. Mi-a plouat de-a dreptul in gura .

  5. Mare greseala sa intru pe blogul tau! tu slabesti, iar eu,…intreaba-ma peste doua saptamani!

  6. adihadean Author says:

    :)

  7. o ora si un pic niste legume!? a mai ramas ceva din / in ele?

  8. adihadean Author says:

    după cum se poate vedea în poză, a rămas destul de mult. 160 de grade nu-i o temepratură mare iar legumele au fost fie întregi fie bucăți mari.

  9. foarte simpatic tricoul:)

  10. Luca Cristian says:

    Salve Adi!
    Frumos te-ai adaptat!
    Toate cele bune!!!

  11. :((… nuuuuu!! de ce imi faci asta!? nu am niciun cuptor la indemana si nici carne nu mananc in perioada asta, iar pe deasupra sunt FOARTE pofticioasa :((
    oricum, ma bucur ca ai reusit si tu sa iti savurezi isprava. e foarte simplu, arata minunat, si pun pariu ca e nemaipomenti de gustos.. felicitari pt idee :)
    iti doresc un weekend aromat!

    p.s.- totusi cred ca imi fac un pic de timp diseara sa incerc si eu legumele :D

  12. nicoleta velea says:

    Elaborat ,arta adevarata !

  13. vreau sa va spun ca am gustat din acele bunatati preparate de ADI nu cred ca am mai mancat asa legume bune.

  14. arata deliciosss…daca nu ma casatoresc cu un print :)), ma casatoresc sigur cu un bucatar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close