Rețetă de gogoși (video)

489

Pofta-i poftă și mai bine mănânc trei gogoși decât să stau cu gândul acolo pentru următoarele șase luni (cam ăsta-i intervalul la care mi se face poftă de așa ceva). A mers repede.

Important este să folosești niște produse de calitate bună și dacă e să începem cu făina trebuie să fie o făină albă (un kilogram) și care e musai să fie cernută. Apoi, ai nevoie 25-30 de grame de drojdie crudă sau 7-8 grame de drojdie uscată, o jumătate de litru de lapte, 30-40 grame de unt, o lingură zdravănă de smântână (eu am folosit una cu 25% grăsime de la Albalact), un ou, două pișcături de sare, trei linguri de zahăr (în jur de 100 de grame) și voie bună. În video-ul de mai jos, ai tot ce îți trebuie:

Să fiți sănătoși.

*serialul „Farfurii Curate” a fost creat în contextul în care oamenii petrec tot mai mult timp în casă și sunt nevoiți să gătească, așa fel încât la finalul perioadei de izolare să iasă măcar la fel de sănătoși pe cât au intrat. Un set de aptitudini de bază în ceea ce privește gătirea unor ingrediente simple poate fi de mare folos într-o perioadă în care suntem constrânși să petrecem timp în propriile locuințe pe timp nedeterminat.

Join the Conversation

  1. Bună ziua,
    După ce le-ați tăiat nu le-ați mai lăsat la crescut?
    Mulțumesc!

  2. Multumim de reteta. Asa face mama ta si cozonacul? As fi interesata de o reteta de cozonac…

  3. Daca ar fi sa framantam cu mana aluatul cam cat timp ar trebui framantat? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close