Mere coapte în vin spumant

221

Dragii mei, zilele trecute am trecut prin piață după nu-știu-ce. Pe care precis nu l-am găsit, că-mi aminteam. Am găsit în schimb niște mere mici și destul de drăgălașe în felul lor. M-am gândit să le dau o viață mai bună. Ceea ce am și făcut.

Mai întâi le-am spălat și le-am pus în tigaia mea de fontă.

Am turnat peste ele cam trei gâturi zdravene de vin spumant și rose peste ele.

Le-am pus în cuptorul încălzit. Le-am ținut la aproximativ 180 de grade Celsius cam 25 de minute.

Le-am scos, am presărat peste ele zahăr brun (vedeți acolo o păstaie de vanilie, o țin închisă cu zahărul ca să-l aromeze). Două-trei lingurițe.

Le-am mai pus în cuptor pentru un sfert de oră.

Reci au fost mai bune decât calde. Siropul lăsat de ele, combinat cu vinul și cu zahărul brun vanilat a fost un pic cam bun. Recomand. Și da, puteți să le dați copiilor, alcoolul din vin se evaporă, rămân doar aromele. Sigur, pentru că vorbim despre un desert, nu exagerați.

Join the Conversation

 1. Varianta – eu le scobesc miezul si acolo pun zahar , zahar vanilat , stafide si rom sau coniac.In rest – tava , cuptor.Le maninc reci cu un pic de frisca (naturala , nu vegetala !).

 2. Eu le scobesc, uneori și decojesc (dacă mi se pare coaja prea groasă). La mijloc pun unt, stafide, bucățele de rahat tăiat mic, zahăr brun/vanilat și le pudrez cu scorțișoară. Apoi le învelesc într-o foaie pătrată de aluat făcut din : 1 cană apă, 1 cană ulei, un praf de sare + făină cât să iasă bun de întins. Le mai fac uneori și la aparatul cu aburi – dar fără aluat. Doar scobite și umplute.

 3. Cum reusesti tu sa transformi o reteta simpla in ceva foarte sofisticat si delicios! Mi-ai lasat gura apa.

 4. The conventional wisdom accepted by just about everyone in the food world is that all the alcohol you add to a dish evaporates or dissipates during cooking. It’s wrong. In fact, you have to cook something for a good three hours to eradicate virtually all traces of alcohol. And some cooking methods are less effective at removing alcohol than just letting it stand out uncovered overnight.
  http://www.ochef.com/165.htm

  Așa că nu le dați copiilor.

  1. Adi Hădean Author says:

   Și argumentul e?

  2. anamariaD says:

   Jo… citeste articolul de la inceput.. iti spune ca dureaza 20-30 de secunde la o temperatura ridicata pentru ca alcoolul sa „dispara” … deci? care era concluzia ta?

 5. Găsești în link toate informațiile, cu sursa științifică cu tot. Și informația poate fi verificată și aici: http://www.ars.usda.gov/main/site_main.htm?modecode=12-35-45-00

  1. Adi Hădean Author says:

   s-ar putea să ai dreptate însă mie mi-e greu să iau de bună orice poveste. când povestea e ușor împotriva logicii, mi-e și mai greu. însă promit să cercetez:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close